Facebook Twitter Email Pinterest

Miro Sakko starttaa Kokkolaan sarjan nelostila tavoitteenaan

24.09.2021 / Ralli SM / Viestintä

Nuorten SM-sarjan kausi päättyy kaksipäiväisellä Kokkolan UA 60v. Juhlarallilla. Nuorten pisteissä viidentenä on Ford Fiestaa käskyttävä, OFK-125:sta edustava Miro Sakko. Vastikään elokuussa 18 vuotta täyttäneellä oululaiskuljettajalla on kartanlukijana LakUA:n Karri Väänänen. Mitalisijat ratkesivat tämän vuoden sarjassa jo ennen päätöskisaa, mutta nelospaikalle on mahdollisuus vielä useilla kuljettajilla. 
 
-Ehdottomasti lähdetään ajamaan sarjan nelospaikasta ja toivotaan, että saadaan siitä hieno kilpailu aikaan, kertoo Miro innostuneesti.
 
Kauden kisoihin on mahtunut niin yksi -kuin kaksipäiväisiä kisoja, pitkiä sekä lyhyitä kilometreiltään. Kaikkiaan kuitenkin mukavan erilaisia ja haastavia osakilpailuja on tarjoiltu. Kokkolassa nuoret ajavat 9 erikoiskoetta, joille mittaa kertyy 105 kilometriä. Erikoiskokeista kuusi ajetaan lauantaina ja loput kolme sunnuntaina. Kilpailu nuorten osalta käynnistyy noin klo 16:45 Kokkolan kauppatorin kupeesta, maaliin torille saavutaan sunnuntaina 13:45 maissa.
 
Minkälaisia ajatuksia nuorelle kuljettajalle Kokkolan kaksipäiväisestä kilpailusta herää, saadaanhan iltayön pimeydessäkin ajaa usean erikoiskokeen verran, sekä lisäksi Kokkola on sarjan aiempiin kisoihin verraten kotikisa.
 
- Kaksipäiväiset kilpailut on itselleni mieluisia. Myös lisävaloilla ajaminen on aina ollut mukavaa, olen tykännyt ajaa pimeässä, joten se on enemmän mahdollisuus kuin uhka.
 
Kyllä me taustajoukkojen kanssa on naurettu, että Kokkolaan lähdetään kotikisaan, mutta todellisuudessa ei voida puhua kotikisasta. Kokkolassa en ole ikinä kilpaillut ja ei oikein ole edes arvauksia siitä, että millaiset tiet sieltä päin löytyy, kertoo Miro naurekellen.
 
Kokonaisuutena kausi on mennyt hieman vuoristoratamaisesti useista eri syistä johtuen, mutta kuljettajasta on aistittavissa selkeästi kokonaisuuden kuitenkin kääntyvän positiivisuuden puolelle.
 
- Kausi on sujunut kaksijakoisesti, sillä avauksessa Kouvolassa oli ruuti hieman märkää, Liedossa kesän avauksessa kolmas, mutta kesäkaudella on taisteltu paljon teknisten ongelmien kanssa, jonka takia ei ole päästy treenaamaan kaikkineen kuin 30kilometriä. Ongelmiin nähden kausi on mennyt ihan hyvin ja toivotaan vehkeiden nyt rokkaavan Kokkolassa.
 
Kuten monella muullakin suunnitelmana on, ensi kaudeksi olisi ajatus siirtyä SM4-luokkaan ajamaan nuotista, mikäli vaan löydämme tarpeeksi tukijoita matkaan, kertoo Miro Sakko.
 
Kuva: Marko Kyöstilä / AKK

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa