Facebook Twitter Email Pinterest

Henri Hokkala takaa-ajoasemista SM-finaaliin - Tavoitteena kauden paras kisa ja SM mitali

24.09.2021 / Hokkala Racing -tiedotus

Autoliitto Jyväskylää edustavalla Henri Hokkalalla on Kokkolan SM ralliin lähdettäessä SM3 -luokan piikkipaikalle matkaa 18 pistettä. Epäonnen soturinakin tälläkaudella mediassa tituuleerattu Hokkala ei ole yhtäkään ehjää sarjakilpailua päässyt vielä tällä kaudella kokemaan, mutta Kokkolassa olisi täydellinen paikka ajaa kauden paras kisa ja saavuttaa uran viides SM mitali.

Talvikautensa R2:lla Peugeotilla ajanut ja kesäkaudeksi kovasti panostanut Hokkala pääsi vasta toisessa kesäosakilpailussa pohjanmaalla debytoimaan uudella Rally4 fiestallaan.  Pelihuumoria koeteltiin kuitenkin jälleen kun kisan toiseksi viimeisellä erikoiskokeella räjähti rengas ja johtopaikka vaihtui neljänteen sijaan. Seuraavaan osakilpailuun sisuuntuneena lähtenyt Hokkala johti Lahdessa perjantaista aina lauantaina aamun ensimmäiselle erikoiskokeelle saakka jossa EK:n lähtö kiihdytyksessä vetoakselin rikkoutuminen päätti jälleen matkan ja hyvien pisteiden metsästyksen toistamiseen.

Rallin SM sarjan kauden päätös osakilpailuun valmistautuminen on sujunut ongelmitta ja Hokkala odottaa erittäin haastavaa mutta mielenkiintoista kauden päätöstä. Uusi ralli lähes kaikille ja lauantai-illan pimeys tuovat varmasti omat haasteensa kisaan.

-Odottavaisin mielin, kovat on panokset kauden päätökseen ja vähän ajokoiran rooliakin meille tarjolla mutta tehdään se mikä osataan ja katsotaan sunnuntaina sit mitein äijät siinä edessä ovat ajaneet.

Myös Printsport Cupin osalta eletään jännittäviä hetkiä kun voittaja valitaan Kokkolan osakilpailun jälkeen. Tulevalla kilpailulla on varmasti painoarvoa valintoja tehtäessä joten senkin osalta viikonloppuna mielenkiintoa riittää. 

Lisää infoa viikonlopun tapahtumista löydät niin Rallin SM sarjan kuin Hokkala Racingin somesta!
 
SM3-luokan pistetilanne 5/6 osakilpailun jälkeen

1. Roope Korhonen 75p
2. Lauri Joona 74p
3. Tuukka Hallia 64p
4. Henri Hokkala 57p
5. Tommi Heino 43p 
 
Kuva: Hokkala Racing

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2021

1) 15.-16.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 5.-6.3. SM O.K. Auto-ralli, Kouvola
3) 28.-29.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Lieto
4) 18.-19.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 13.-14.8. Top Building Ralli, Lahti
6) 25.-26.9. SM KokUA 60-v Juhlaralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa