Facebook Twitter Email Pinterest

Kristian Nieminen sivusi kauden parastaan Kokkolassa ollen toinen hankaluuksista huolimatta ja saavutti sarjan loppupisteissä 4.tilan

28.09.2021 / Nieminen Racing -tiedotus

Rallin SM-Sarjan SM3-luokassa kilpaileva Kristian Nieminen starttasi kartanlukijansa Valtteri Niemisen kanssa hyvillä fiiliksillä kauden päättävään Finaali kilpailuun Kokkolassa. Kaksijakoinen, mutta nousujohteinen kausi päättyi Kokkolan kaksipäiväisen kilpailun päätteeksi SM3-luokan 2.sijaan. Hyvästä tuloksesta huolimatta kilpailu ei kuitenkaan ollut helppo.

- Startattiin kilpailuun hyvillä ja odottavaisin fiiliksin, mutta odotin viikonlopulta kuivempaa keliä.
Märällä kelillä ei ole päästy oikein auton kanssa kunnolla sinuiksi koko syksynä ja niinhän siinä kävi tälläkin kertaa, että erittäin hankala viikonloppu näytti olevan tulossa. Ensimmäinen ek oli ihan ok, mutta sen jälkeen luisteltiin melkolailla, Sanaili Kristian.

Ensimmäisen erikoiskokeen 3.nopein kellotus oli hyvä avaus kilpailulle, mutta sen jälkeen eroa kärkeen alkoi kertyä tasaisen tappavasti ja oli melko selvää, että tänä viikonloppuna taistellaan jostain muusta sijasta kun kilpailun voitosta. Se itsessään oli jo pieni pettymys, sillä odotukset kilpailulle olivat, että kärkitaistoon olisi mahdollisuudet iskeä. 3 Ek:n jälkeiseen huoltoon saavuttiin luokan sijalla 3.

- Tilannehan on tuloksen valossa ihan hyvä, mutta erittäin hankalaa on tällä hetkellä tekeminen ja luotto ajoon kateissa, pito vaihtelee paljon ja on huono. Kärki tuntuu karkaavan, mutta yritetään pitää tilanne mahdollisimman hyvänä ja toivotaan huomiselle kuivempaa keliä, totesi kuljettaja huollossa.

Eroa kertyi illan lenkillä vielä 10 sekuntia lisää kärkeen ja yötauolle siirryttiin luokan 5.sijalla, rapiat 27 sekuntia johtavaa Lauri Joonaa perässä. Sunnuntai aamun reilu 20 kilometrinen herätys osoitti, että edelleen keli oli erittäin liukas.

- Melko turhauttava tilanne, samaa rataa jatketaan kuin eilenkin, mutta tehdään se mitä pystytään ja otetaan kaikki pisteet mitä otettavissa on.

Ennen kilpailun päättävää erikoiskoetta tilanne oli se, että podium paikkaan oli vaivainen 0.9 sekuntia ja tätä lähdettiin ajamaan takaa. Tarvittavien sekuntien puristaminen onnistui siitä huolimatta, että edellä lähtenyt Herranen kärsi rengasrikon, joka ajettiin kiinni. Tämän myötä sijoitus nousi kerta rysäyksellä toiseksi.

- Puristettiin viimeisellä tarvittavan verran, kuitenkin järki päässä. Ajettiin Toni kiinni kun oli harmittavasti kärsinyt rengasrikosta, mutta hyvin antoivat tilaa eikä meille tilanteesta suurta harmia syntynyt. Todella vaikea viikonloppu kokonaisuutena takana, mutta tasaisen järkevästi tultiin se mitä missäkin kohtaa kilpailua päästiin ja tämähän osoitti jälleen kerran sen, että rallissa palkinnot jaetaan vasta maalilipun heilahdettua, totesi kuljettaja kilpailun jälkeen.

- Yhteenvetona kausi on ollut todella opettavainen. Talvikausi oli vaikea ja kesälläkään ei aina ole helppoa ollut, mutta vauhtia on kuitenkin väläytelty ja kauden toinen puolisko oli huomattavasti parempi, eritoten kahden viimeisen kilpailun podium sijoitukset ovat hyvä päätös vuodelle. Tehdään kotiläksyt paremmin ja palataan entistä vahvempina.

Mitalisija jäi nyt harmittavan lähelle, mutta Karttureiden puolella Valtteri toi Hopean meidän tiimiin. Kiitokset kaikille yhteistyökumppaneille ja kaudella avustaneille, päättää Kristian.

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa