Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joona WRC3-luokan kolmas Jyväskylän MM-rallissa

03.10.2021 / Anu Haapalainen

Lauri Joonan debyyttikilpailu nelivetoisella R5-luokituksen autolla Jyväskylän MM-rallissa sujui loistavasti. WRC3-luokan lopputuloksissa 24-vuotias sastamalalainen oli kolmas.

Rallin MM-sarjan kymmenes osakilpailu, Secto Automotive Rally Finland, veti rallikansan huomion viikonloppuna Jyväskylään. Uransa toiseen Jyväskylän MM-ralliin startanneelle Lauri Joonalle kisa oli erityinen, olihan tuoreen kaksivetoisten Suomen mestarin käskytettävänä nyt ensi kertaa nelivetoinen R5-luokan kilpuri.

Printsport Racing -tiimin Skoda Fabia R5 -auto, jolla Joona ja kartturi Mikael Korhonen osallistuivat Jyskälään, toimi koko kisan moitteettomasti. Varman ajon taktiikan kisaan laatinut Joona oli asettanut tavoitteeksi maaliin pääsyn, ”muutaman hyvän pätkäajan” ja sijoituksen luokan puolivälissä. Nämä tavoitteet ylittyivät reilusti.

- Meni kyllä paremmin kuin oletettiin. Ihan mahtava oli vetää kunnon nelivetotykillä. Päästiin loppuvaiheessa hyvin vauhtiin ja saatiin hyvä ajorytmi. Alun varovaisuuden jälkeen saatiin jo hyviä erikoiskoeaikojakin, kertoi Joona.

WRC3-luokkaan starttasi 14 autokuntaa, ja ensimmäisen ajopäivän jälkeen Joona oli jo hienosti kuudentena. Lauantain aikana sijoitus nousi yhdellä, ja kun sunnuntaina muutaman edellä olevan kilpailijan kisa keskeytyi Ruuhimäen legendaariselle erikoiskokeelle, nousi Joona tuloslistalla kolmanneksi. Tämä sijoituksen piti kisan loppuun saakka, ja tulipa kisan viimeiseltä ”Power Stagelta” vielä uran ensimmäiset pisteetkin. Kokonaiskilpailussa Joona ja Korhonen olivat sijalla 13.

- Tosi hyvä fiilis. Ei kyllä löydy mitään negatiivista tästä kisasta, kaikki toimi ja nautittiin joka sekunti täysillä. Ja saatiin roppakaupalla oppia ”nelikon” käsittelyssä. Iso kiitos Printsportille ja kaikille kumppaneille, jotka mahdollistivat tämän kisan, iloitsi Joona kisan maalissa.

19 erikoiskoetta sisältänyt Sorateiden Grand Prix oli nimensä veroinen ja legendaariset pikataipaleet saivat Joonalta vilpittömät kehut.

- Tosi hienoa, kun on paljon porukkaa reitin varrella, se tuo kyllä ihan omanlaista fiilistä. Päijälä oli kyllä parhain pätkä, nautittiin sen hienoista hyppyreistä, hehkutti Joona.

Kiireisen rallikuljettajan kisakausi jatkuu kahden viikon päästä Espanjassa, jossa Joona hyppää takaisin kaksivetoisen Ford Fiestan rattiin kilpailemaan kauden viimeisistä junioreiden MM-sarjan (JWRC) pisteistä. Ennen kauden päätöstä Joona on sarjassa neljäntenä. Kauden avauksessa Kroatiassa Joona ajoi kolmanneksi, joten hänet on nähty tällä kaudella kahden eri WRC-luokan palkintokorokkeella.

- Hyvillä mielin lähdetään ensi viikonloppuna Espanjaan. Ensin ajetaan vähän testiä, sitten nuotitellaan ja loppuviikosta on sitten kisa. Siellä on jaossa tuplapisteet, joten yritetään saada sieltäkin hyvää tulosta.

Lopputulokset: Jyväskylän MM-ralli, WRC3-luokka

1. Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen (FIN) Skoda Fabia R5 Evo 2:30:06,
2. Mikko Heikkilä – Topi Luhtinen (FIN) Skoda Fabia R5 Evo + 1:01,3
3. Lauri Joona – Mikael Korhonen (FIN) Skoda Fabia R5 + 4:56,5
4. Pepe López – Borja Odriozola (ESP) Skoda Fabia R5 Evo + 5:40,6
5. Riku Tahko – Markus Soininen (FIN) Hyundai i20 R5 + 7:40,9 

Kuva: Honza Fronek

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa