Facebook Twitter Email Pinterest

Huovinen kaudesta: "Vaikea kausi, mutta välillä väläytettiin vauhtia"

05.10.2021 / Timo Uimi / JHR tiedotus

Keski-Karjalan Urheiluautoilijoiden Joonas Huovinen päätti rallikautensa syyskuun viimeisenä viikonloppuna ajettuun Kokkolan 60v. juhlaralliin, joka päätti samalla kotimaisen rallin SM-sarjan. Antti Hyttisen kartturoima Huovinen ajoi tasaisia erikoiskoeaikoja kuumimman kärjen takana, ollen lopputuloksissa SM3-luokan kuudes.

Kilpailu alkoi poikkeuksellisesti vasta lauantai-iltapäivänä. Valoisassa ajettuen kolmen erikoiskokeen jälkeen joensuulaiskaksikko tuli huoltoon luokan seitsemäntenä reilu puoli minuuttia kärjelle jääneenä. Illalla ajettiin vielä samat erikoiskokeet toiseen kertaan pimeässä. Niiden jälkeen sijoitus oli edelleen seitsemäs ja ero kärkeen minuutin.

”Koitetaan parantaa huomenna. Ihmeisiin ei enää aikojen suhteen pysty, kun tuntuu, että ajollisesti tulee hyvin, mutta vauhti ei vaan riitä. Päivän viimeisellä pätkällä meinasi mennä puskaan, mutta vielä selvittiin”, Huovinen kertasi päivän kulkua lauantain päätteeksi.

Sunnuntaina edessä oli vielä neljä erikoiskoetta. Edellä oleviin oli jo sen verran eroa, että Huovinen lähti tekemään omaa tasaista suoritustaan. Ennen viimeistä erikoiskoetta sijoitus oli noussut jo viidenneksi sekunnin erolla, mutta siellä Huoviselle tuli pieniä jarrumurheita, jonka seurauksena autoon ei ollut enää täyttä luottoa. Sijoitus tippui pykälän.

”Ihan ok fiilis tästä jäi. Oma ajaminen oli hyvällä tasolla, mutta rohkeutta ja luottoa tulisi vaan saada lisää. Keli oli varsin raskas ja välillä tuntui, ettei auto olisi kunnolla vetänyt. Täytynee vähän tutkailla syystauolla, että onhan kaikki moottoripuolella kunnossa”, Huovinen suunnitteli.

Kausi oli Huovisen tiimillä kaiken kaikkiaan haastava. Parissa kilpailussa nähtiin kuitenkin hyvää vauhtia ja ero kärkeen oli huomattavasti pienempi edellisvuosiin verrattuna. SM-sarjan loppupisteissä sijoitus oli kahdestoista.

”Kaksi kisaa maaliin päästiin, joten kyllähän tämä oli kokonaisuudessaan vaikea kausi. Toki on muistettava, että meillä oli hyvä vauhti päällä mm. Kouvolassa ja Pohjanmaalla ennen ongelmia. Eteenpäin on siis menty, kun vaan kaikki palaset loksahtelevat paikalleen”, Huovinen pohtii.

Ensi kaudelle tiimillä ei ole vielä selviä suunnitelmia, mutta tarkoitus on kuitenkin jotain ajaa.

”Mielihän tekee totta kai ajamaan, mutta pitää vähän makustella tässä mitä keksitään. Vaatii kuitenkin todella ison panostuksen ja tuen tämä koko SM-sarjan kiertäminen, joten katsotaan rauhassa mitä tuleva tuo tullessaan”, Huovinen päättää.

Kuva: Toni Ollikainen / Tonigraphs

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa