Facebook Twitter Email Pinterest

Lindholm Espanjan asfalttiteistä: ”Sopivat minulle”

12.10.2021 / Marko Mäkinen

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen starttaavat Toksport WRT:n Škoda Fabia R5 Evolla Espanjan MM-rallin vauhdikkaille asfalttiteille luotattavaisina. ”Tässä on kaksi hyvää tulosta alla ja sellaiseen tähtäämme Espanjassakin”, Lindholm toteaa. 
 
Tulevana viikonloppuna Katalonian asfalttiteillä ajettava Espanjan MM-ralli on yksi GRX-tiimin Emil Lindholmin suosikkiralleista. Lindholm on ajanut rallin kertaalleen vuonna 2019, sijoittuen yleiskilpailussa sijalle 13 ja WRC2-luokassa toiseksi.

- Vaikka asfalttirallikokemusta minulla ei vielä paljoa ole niin edessä on silti yksi suosikkiralleistani. Ajoin pari vuotta sitten täällä ensimmäisen kerran, mutta silloin yksi kilpailupäivä ajettiin soralla ja nyt koko ralli ajetaan asfalttialustalla. Siltä reissulta tulevan kisan asfalttipätkät jäivät positiivisella tavalla mieleeni. Tykkään ajaa asfaltilla ja nämä tiet sopivat minulle, Lindholm sanoo.

Lindholm ajaa WRC3-luokan MM-pisteissä kolmantena. Hän on ajanut luokan MM-loppupisteisiin oikeuttavat seitsemän osakilpailua, joten Espanjasta Lindholm ei saa enää laskea MM-pisteitä hyväkseen.

- Emme aja MM-pisteistä vaan kokemuksesta tulevaisuutta varten ja tuloksesta, mutta meillä ole tarkoitus lähteä repimään hirveästi. Yritämme taas kerran tehdä oman parhaamme. Tässä on kaksi hyvää tulosta alla ja sellaiseen tähtäämme täälläkin. 

- Perjantain reitti on pääosin uutta. Aika teknistä tietä ja samantapaista, kun koko reitti täällä yleensäkin on. Reitillä on välillä aika nopeitakin osuuksia. Kelin pitäisi olla poutainen koko viikonlopun ja se olisi mukavaa, koska jos täällä sataa niin kuin kaksi vuotta sitten niin mutkien leikkauksista nousee paljon mutaa ja likaa tielle. 

Lindholm muistuttaa, että Espanjan MM-ralli ei ole MM-sarjan helpommasta päästä. 

- Taso on kova, täällä ajetaan kovaa, ja erot ovat pieniä ja virheet kostautuvat. Isoja eroja on vaikea ajaa kiinni. Kyllä tämä kisa on enemmän nopeus- kuin kestävyyskilpailu, Lindholm muistuttaa.

Espanjan MM-rallin keskuspaikka on Tarragonassa sijaitseva Port Aventura-tapahtumapuisto. Rallin kokonaispituus on 1 129,83 km. Reitti käsittää seitsemäntoista erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 280,46 km. Ralli käynnistyy perjantaiaamuna kello 9:00 Suomen aikaa. Ensimmäisen kilpailupäivän ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 112,02 km. 

Ralli jatkuu lauantaiaamuna klo 8:15. Ohjelmassa on seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 117,54 km. Rallin päätöspäivän sunnuntain ohjelmassa on neljä erikoiskoetta (50,90 km). Ralli päättyy 16,35 km mittaiselle Power Stage-erikoiskokeelle, jolle ensimmäisen kilpailija starttaa klo 13:18 Suomen aikaa. 

Kuva: Skoda Motorsport

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa