Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joona ensi kertaa Espanjan MM-ralliin - ”Otetaan haaste vastaan”

14.10.2021 / Anu Haapalainen

Lauri Joonan JWRC-kausi 2021 päättyy Espanjan MM-rallin vauhdikkaille asfalttiteille tänä viikonloppuna. Tavoitteena on sijoitus kolmen joukkoon, mutta siihen tarvitaan sekä taitoa että tuuria.

Lauri Joonan kiireinen rallisyksy jatkuu tulevana viikonloppuna Espanjassa, missä ajetaan rallin junioreiden MM-sarjan (JWRC) kauden viimeinen osakilpailu. Joona ja kartturi Mikael Korhonen matkustivat Espanjaan jo hyvissä ajoin ottaakseen tuntumaan paikallisiin asfalttiteihin.

- Testit sujui hyvin. Ajettiin parin päivän aikana lähemmäs 100 kilsaa asfaltilla, ja pikkuhiljaa alkaa taas asfalttipinta sopimaan, totesi Joona onnistuneen testirupeaman jälkeen.

Espanjan MM-ralli on tunnetusti varsin vauhdikas ja asfalttiteillä riittää haasteita. Kolmen päivän aikana ajetaan 17 erikoiskoetta, yhteensä EK-kilometrejä kertyy 280. Kisa käynnistyy perjantaina kuudella erikoiskokeella, lauantaina ajetaan seitsemän ja sunnuntaillekin jää vielä ajettavaa neljän pätkän verran.

- Reitti on tosi haastava, mutta otetaan haaste innolla vastaan. Löytyy mutkaa joka suuntaan, ja vääntää ja kääntää, todellinen tuhansien mutkien ralli! Hyvän oloista tietä on kyllä, ei välttämättä sellaista ”kaasu koko ajan pohjassa” kovaa. Virheitä ei saa tehdä, muuten on saman tien vastassa iso rotko, joka varmasti ottaa hyvin syleilyynsä. Täytyy olla aika tarkka nuotti, totesi Joona ensimmäisen nuottipäivän jälkeen.

Lauri Joona on neljän ajetun JWRC-osakilpailun jälkeen pistetaulukossa neljäntenä. Vaikka kauden päätöksessä on jaossa tuplapisteet, tarvitaan kolmen joukkoon nousuun sekä omaa onnistumista että myös muiden apua.

- Kilpailun tempo on varmasti kova. Tavoitteena on ajaa hyvä kilpailu ja ottaa oppia tällaisista olosuhteista. Kolmen joukkoon kisan lopputuloksissa koitetaan, mutta se taitaa olla yläkanttiin veikattu. Totta kai aina tehdään oma parhaamme ja katsotaan sitten, mihin se riittää tuloslistalla. Kärkitaistelussa äijät menee varmasti tosi kovaa. Siitä voi olla meille hyötyäkin, jos siellä joku painaa ihan sukka syylärissä ja tippuu välistä pois, ennakoi Joona.

Rallin junioreiden MM-sarjan (JWRC) kalenterissa on kaudella 2021 viisi osakilpailua. Kausi alkoi huhtikuussa Kroatiasta ja päättyy lokakuussa Espanjaan. Sarjaan on ilmoittautunut 8 autokuntaa.

Espanjan MM-ralli, JWRC-osakilpailu 5/5

Kilpailun aikataulu ja tulosseuranta: https://www.wrc.com/en/wrcplus/live-timing/ 

Kuva: Honza Fronek

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 119 pistettä NHD (R5)
2. Mikko Heikkilä / Topi Luhtinen 106 pistettä MäntsMK (R5)
3. Teemu Asunmaa / Marko Salminen 104 pistettä Alavuden UA (R5)
4. Juha Salo / Mikko Markkula 76 pistettä Karkkilan UA (R5)
5. Riku Tahko / Markus Soininen 53 pistettä PoSUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa