Facebook Twitter Email Pinterest

Justus Räikköselle ralliautoilun Nuorten SM-hopea

03.11.2021 / Ralli SM / Viestintä

Vetoomusoikeuden päätöksen myötä EMSC:n Justus Räikkönen - Mika Rönnberg pokkaavat rallin Nuorten SM-hopeaa. Syyskuun 25.-26. ajetun Kokkolan UA:n 60v. Juhlarallin osakilpailuvoitto vaihtui hylkäykseen kilpailun jälkikatsastuksessa. 

- Kilpailun tuomaristo hylkäsi meidät sääntöjen vastaisesta pohjapanssarista. Teimme asiasta vetoomuksen, koska mielestämme pohjapanssaria koskevaa sääntöpykälää tulkittiin väärin. Vetoomustuomioistuin totesi meidän auton 27.10. täysin sääntöjen mukaiseksi, kertoo Justus Räikkönen.
 
Kokkolan kilpailuun lähdettiin tilanteesta, jossa kaksikko oli jo käytännössä varma hopeamitalisti, ajamalla kukaan ei voisi pisteissä nousta ohi. Olisi luonnollisesti kova isku, että ensimmäinen osakilpailuvoitto olisi hylätty, sekä sarjan hopea olisi pakollisen nollan pisteen myötä muuntunut pronssiksi. 

- Jälkikatsastuksessa tulleen hylkäyspäätöksen jälkeen olo oli pettynyt ja epätodellinen. Mielestäni olin joutunut aiheettomasti syytetyn penkille. Nyt kun asia on saatu vihdoin päätökseen voin alkaa valmistautua ensi kauteen hyvillä mielin, sanailee Justus hyväntuulisena.
 
Kauden mittaan vauhti oli hyvinkin nousujohteista, viiden osakilpailun sarjassa sijoitukset olivat 5., 2., 2., 2.,1., joista loppupisteisiin laskettiin neljä parasta tulosta. RSJM-sarjan lisäksi Räikkönen ajoi tukun sarjan ulkopuolisia kisoja, joista viimeisimmän Orimattila Rallissa lokakuun puolivälissä. Siellä Nuorten luokassa käytiin kovaa taistoa läpi päivän Jooa Iivaria vastaan. Kuuden erikoiskokeen jälkeen viimeiselle erikoiskokeelle startattiin vain 0,4 sekuntia Iivarin perässä. Loppurynnistyksessä tuli tällä kertaa kakkostila, kun eroa tuli viimeisellä erikoiskokeella 7 sekuntia lisää. 

- Osuin toiseksi viimeisen pätkän viimeisessä mutkassa kiveen, jonka seurauksena ratti jäi aavistuksen vinoon. Viimeiselle pätkälle lähdin kuitenkin voitto tavoitteena ajamaan, mutta vauhti ei vaan riittänyt Jooalle.
Kokonaisuutena olen kyllä ylpeä omista suorituksista ensimmäisellä rallikaudellani. Ero kärkikuskeihin väheni kisa kisalta ja muutama pikku palkintokin sai uuden hyvän kodin, naurahtaa Justus tyytyväisenä.

Tulevan vuoden suunnitelmat ovat jo olemassa ja pitkään kestäneen vetoomusasian tultua päätökseen, on keskittyminen tulevaan jo alkanut. 
 
- Ensi vuonna ajamme SM4-luokkaa, tai mikä sen luokan nimeksi nyt ensi kaudelle tuleekaan. Siis V1600-autolla jatketaan ja niin paljon muitakin kisoja ajetaan kun vaan mahdollista. 
 
- Minulle ei niinkään ole vielä kehittynyt mitään lempirallia, mutta kun ensi vuoden kalenteria silmäilin niin ensi vuonna on varmasti hienoja ralleja luvassa. Kyllä me SM4 -luokassa lähdemme kokemuksen kannalta altavastaajina, mutta se ei tarkota sitä etteikö pyrittäisi ajamaan voitoista kaiken aikaa, pohtii Räikkönen.
 
Kun nuotittamattomista kilpailuista siirrytään nuotitettaviin, tarkoittaa se luonnollisesti myös pidempiä aikoja pois kotoa, koulusta sekä töistä. 
 
- Vaikka viikonloput onkin pidempiä nuotituksesta johtuen niin minun opiskeluun se ei vaikuta millään tavalla. Opiskelen Omniassa automekaanikoksi moottoriurheilupainotteisella linjalla, joka tukee hyvin kilvanajoa ja siihen harjoittelua, kiittelee Justus Räikkönen opinahjoaan.
 
Loppukaneetiksi 16-vuotias rallimies täräyttää osuvasti lauseen, jonka varmasti kaikki rallia harrastaneet allekirjoittavat.
 
- Onhan ralli reteetä ei siitä mihinkään pääse. 
 
Vetoomusoikeuden päätöksen löydät täältä. 
 
Kuva: Samu Ekman / AKK

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 34 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 25 pistettä (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 20 pistettä MäntsMK (R5)
4. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 16 pistettä PR-Racing (R5)
5. Juha Salo / Mikko Markkula 13 pistettä Karkkilan UA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Länsirannikon Ralli, Varsinais-Suomi
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa