Facebook Twitter Email Pinterest

Valkonen ja Pohto rallin SM-sarjaan Skodalla

18.12.2021 / Vesa Rauhala

Kauhavalainen Anssi Valkonen lähtee mukaan rallin SM-sarjaan kaudella 2022. Autona on SM1-luokan Skoda Fabia R5. Kartanlukijana jatkaa lapualainen Jani Pohto.

Valkonen ja Pohto tiedetään viime vuosilta kärkikahinoista F-cupin nuottiluokassa. Kesällä tehdyn autokaupan seurauksena tehtiin päätös siirtyä nelivetoisella SM-sarjaan. Skoda on vuoden 2017 mallia ja ollut viimeksi Ari-Pekka Koiviston käytössä.

- Tällä yksilöllä on kilpailtu aika vähän. Autokauppa Ari-Pekka Kiviston kanssa alkoi, kun myin hänelle F-ryhmän BMW:n. Hän tarjosi myöhemmin Skodaa ja tässä ollaan, AL-Härmää edustava Valkonen toteaa. Valkosen ja Pohdon yhteistyö ralliautossa alkoi 2014. Luokkakaverit seiskaluokalta ovat opetelleet ja kehittäneet nuottien tekemistä sekä sen lukemista vuosien aikana.

- Eipä olisi vuonna 2014 uskonut, että pikkupojan unelma toteutuu ja saan ajaa huippu autolla. Moni asia vaan on loksahtanut pitkään mukana olleiden ja uusienkin yhteistyökumppaneiden kanssa kohdalleen, Valkonen kiittää nöyränä.

Lapuan UA:ta edustava Jani Pohto on myös innoissaan mukana.

- Olemme molemmat tehneet omia virheitä nuotin opiskelussa. Kemiat toimivat kilpurin kabiinissa ja kehitystä on tapahtunut, Pohto tilittää Valkosen nyökätessä vierellä.

Hyppy tuntemattomaan

Valkonen toteaa, että F-cupin sarjassa he olivat hyvänä päivänä voittotaistelussa mukana. Tulevalla kaudella SM-sarjassa tilanne on toinen.

- Se on hyppy tuntemattomaan, kuvailee Valkonen tulevaa.

- Mutta pitäähän tavoitteita olla ja asetan tavoitteen viiden joukkoon kauden puoleen väliin mennessä, hän tarkentaa. Valkonen ja Pohto ovat treenanneet Skodalla pari kertaa heinäkuun jälkeen. Valkonen ajoi joulukuun alussa kolmen päivän testit Ranualla, Posiolla ja Rovaniemellä.

Tiimin vakio huoltomiehinä jatkavat Vesa Matti Luoma, Juho Peltonen, Markus Peltonen ja Ari Luoma.

- Olemme SM-kisoissa Printsportin varikkoteltassa omalla huoltoporukalla. Olemme käyneet Lievestuoreella oppimassa Skodan huoltoa Printsportin tiloissa, Anssi Valkonen kertoo. 

Kuva: Vesa Rauhala

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 79 pistettä NHD (R5)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 65 pistettä Viro (R5)
4. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 53 pistettä MäntsMK (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 44 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa