Facebook Twitter Email Pinterest

Riku Tahko jatkaa Rallin SM-sarjassa

08.01.2022 / Riku Tahkon tiedotus

Riku Tahkon matka rallin SM-sarjassa jatkuu kaudella 2022. Molempia tyydyttänyt yhteistyö Hyundai Motor Finlandin kanssa jatkuu ja kalustona toimii Hyundai i20 Rally2-luokan ralliauto. 

Ralli SM -sarja käynnistyy tammikuussa perinteisesti Arctic Lapland Rallyn avatessa sarjan. Porvoolainen Riku Tahko nähdään sarjan kuumimmassa SM1-luokassa. Tahkon tavoitteena on taistella SM-mitalista luokassa, jonka kärkikuljettajat on totuttu näkemään myös kansainvälisenä kärkenä. Kauteen 2022 Tahko lähtee mahdollisesti paremmin valmistautuneena, kuin koskaan aiemmin. 

- Kauteen lähdetään totta kai paljon paremmin valmistautuneena kuin vuosi sitten. Silloin en ollut ajanut metriäkään kilpaa R5/Rally2 luokan autolla. Nyt olemme ajaneet vuoden kilpaa, ja sen päälle jo hyvät talvitestit Tunturia varten. Tämä on itseasiassa harvinainen hetki mun uralla, että kauteen lähdetään tutulla autolla, sillä yleensä aina uusi projekti on lyöty kiireessä käyntiin Rovaniemellä ja autoihin tutustuminen on jäänyt pintaraapaisuksi, nyt on tosi kiva lähteä ajamaan, kun auto on tuttu, kuvailee ralliautoilija Riku Tahko kauden alun tunnelmia.

Maailmanlaajuisestikin haasteellisten aikojen keskellä Riku Tahkon ralliuran jatkumisen on mahdollistanut lukuisat toimivat yhteistyöt. Olemassa olevien kumppanuuksien lisäksi mukana on jälleen jotain uutta. 

- Olen erittäin onnellinen, voidessani ilmoittaa, että nykyiset kumppanini olivat valmiita jatkamaan yhteistyötä kanssani myös kaudella 2022. Saadun palautteen mukaan saavutimme kaudella 2021 näkyvyystavoitteemme moninkertaisesti niin kilpailuissa kuin medioissa ylipäätään. Lisäksi mukaan lähtee muutama uusi erittäin mielenkiintoinen brändi, en malta odottaa, että saan esitellä yleisölle automme ulkoasun 2022 kaudelle, Tahko kommentoi.

- Hyundailla on hieno valikoima automalleja, jotka ovat kuin tehtyjä moottoriurheilua rakastavien Suomalaisten alle. Riku pystyy kertomaan niistä kansantajuisesti ja ammattitaidolla asiakkaille, mutta myös Hyundai-verkoston myyjille. Riku on tilanteessa kuin tilanteessa sanavalmis. Riku on aktiivinen sosiaalisessa mediassa antaa kaikkensa, että yhteistyössä kumppani saa vastinetta. Hän ymmärtää myös yhteistyökumppanin tarpeen saada raportteja tehdystä työstä, kuvailee tyytyväisen yhteistyötä Riku Tahkon kanssa jatkavan Hyundai Motor Finland Oy:n toimitusjohtaja Esa Kurikka. 

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa