Facebook Twitter Email Pinterest

Lindholm hakee SM-rallikauden avauksesta ehjää suoritusta

11.01.2022 / Marko Mäkinen

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen aloittavat SM1-luokan Suomen mestaruuden puolustamisen TGS Worldwiden tiimin Škoda Fabia R5 Evolla Rovaniemeltä. Kauden kaksipäiväinen SM-avaus starttaa Napapiiriltä tulevana perjantaina.
 
TGS Worldwiden tiimin Škoda Fabia R5 Evolla ajava Emil Lindholm, 25, on valmis taistelemaan ralli SM-kauden avausosakilpailun voitosta ja SM1-luokan mestaruudesta. Luokan hallitsevan mestarin valmistautuminen uuteen rallikauteen on sujunut tavoitteiden mukaisesti. Valmistavat ennakkotestit ovat takana ja kaikki on kunnossa tulevaan.

- Viime kauden toinen puolisko sujui meiltä erinomaisen hyvin, joten yritämme jatkaa Rovaniemellä siitä, mihin lokakuussa Katalonian MM-rallissa jäimme. Samalla taktiikalla eteenpäin. 

- Ralli SM-kauden avaus on korotettujen SM-pisteiden takia sarjan kokonaisuuden kannalta tärkeä kisa. Toki alkava SM-kausi on yhden osakilpailun verran edellisvuotta pidempi, mutta jos oli viime kaudella tärkeätä ajaa SM-sarjaa sarjana niin sitä se on tänäkin vuonna, Lindholm muistuttaa.

Lindholm lähtee uuteen kauteen Reeta Hämäläisen luotsaamana ja samalla Škoda-ralliautoyksilöllä, millä hän viime kauden päätti. Ainoa merkittävä muutos tämän vuoden pakettiin on se, että autokunnan rengasmerkki vaihtui MRF:stä Pirelliin.

- Ainoastaan hyviä kokemuksia uudesta renkaasta. Etsimme ennakkotestissä sellaista tunturityyppistä kapeaa ja lumista tietä, jolla Pirelli tuntui hyvältä, loogiselta ja tasapainoiselta rallirenkaalta eli juuri sellaiselta, jota saattoi toivoakin. Aika nopeasti pääsimme hyvään vauhtiin ja ajorytmiin vaikka taukoa edellisestä rallista oli lähes kolme kuukautta.

Tulevassa Arctic Lapland-rallissa reilut viidennes eli noin 50 EK-kilometriä on viime vuoden reittiin verrattuna uutta, ja tämä sopii Lindholmille hyvin.

- Se on aina hyvä asia meille, kun pääsemme ajamaan puhtaasti nuotista. Lauantaiaamun ensimmäinen EK Ahmavaara on täysin uusi ja lisäksi rallin pisin (44,61 km) EK, joten se on yksi kilpailun ratkaisuerikoiskokeista.

- Meillä on Rovaniemeltä voitto parin vuoden takaa, joten kärkeen taas kerran tähdätään. Sääennuste lupaa rallin ajaksi maltillisia pakkaslukemia, joten paikallaan seisovaa sakeaa pakkaslumipölyä ei siten olisi odotettavissa, ja hyvä niin. Kiva kisa edessä. Katsotaan perjantaina, mihin vauhtimme riittää ja tehdään sen mukaan sitten päätöksiä, Lindholm suunnittelee.
 
Ralli SM-kauden avaavan kaksipäiväisen Arctic Lapland -rallin kokonaispituus on 799,99 km. Reitti sisältää 10 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 223,70 km. Ralli käynnistyy perjantaina 14. tammikuuta kello 11:00 Rovaniemen Lordiaukiolta. Ensimmäisen kilpailupäivän ohjelmassa on viisi erikoiskoetta (88,48 km). Yötauolle ensimmäiset autokunnat saapuvat klo 20:05.

Ralli jatkuu lauantaina klo 7:00 alkaen. Päivän aikana ajetaan toiset viisi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 135,22 km. Ralli päättyy Rovaniemen Lordiaukiolle klo 19:50. 

Kuva: Marko Mäkinen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (Rally2)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (Rally2)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.9.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa