Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo: ”Luotan tiimimme kokonaisuuteen”

11.01.2022 / Marko Mäkinen

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari ja Arctic Lapland -rallin kuusinkertainen voittaja Juha Salo ja kakkosohjaaja Mikko Markkula tavoittelevat ensi perjantaina Rovaniemeltä käynnistyvästä ralli SM-sarjan avausosakilpailusta historiallista seitsemättä ykköstilaa. Kaksikko kilpailee Napapiirillä tutulla SM1-luokan Škoda Fabia R5 Evolla, jonka kylkiin asennetaan lähtönumero 6. 

- Uusi rallikausi jälleen kerran alkaa ja ensimmäiseksi pitää kiittää kaikkia matkassani mukana olevia yhteistyökumppaneita siitä, että olemme jälleen kerran lähtöviivalla tavoittelemassa menestystä ralli SM-sarjasta sekä kauden avauksesta Rovaniemeltä. Intoa on paljon. On hienoa taas kerran päästä aloittamaan uusi kausi.

Salo kertoo, että kaikki on valmista tulevaan.

- Ajoin viikko sitten yhden päivän Imatralla testiä teknisesti haastavalla ja hitaammalla tiellä, ja pari päivää kotinurkissani Karkkilassa. Olemme mielestämme hyvässä iskussa kauden aloitukseen. Auto tuntuu huoltojen jälkeen hyvältä. Kauden isoin muutos ja uudistus on meillä siirtyminen Pirellin rallirenkaaseen, ja myös sen suhteen kaikki on kunnossa.

- Turha tässä henkseleitä paukutella, mutta luotan tiimimme kokonaisuuteen. Mikko (Markkula) jatkaa vierelläni, joten meillä on hyvä paketti kasassa, Salo summaa.

Tuleva kaksipäiväinen SM-ralli Rovaniemellä on yksi Salon suosikkiralleista, jonka hän on voittanut jo ennätykselliset kuusi 
kertaa.

- Voitosta saatavat poronsarvet kiinnostavat. Meillä oli viime vuonna hyvä vauhti, mutta parilla pätkällä jäätiin jalkoihin, ja se ratkaisi voiton toiseen suuntaan. Yritetään olla hereillä paremmin ja tehdään reitin ennakkotutustumisessa tarkkaa työtä nuottien kanssa niin uskon, että siinä on voiton avaimet.

- Reitillä on uusiakin erikoiskokeita, ja se on ihan hyvä asia. Meillä on hyvä lähtöpaikka, koska viikonlopulle ei ole luvattu mitään hirmupakkasia, jonka takia lumipöly ei jää peittämään näkyvyyttä. Ja kun jätkät ovat edellä piirtäneet jäljet tiehen niin tietää mistä mennä, Salo hymyilee.

Ralli SM-kauden avaavan kaksipäiväisen Arctic Lapland -rallin kokonaispituus on 799,99 km. Reitti sisältää 10 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 223,70 km. Ralli käynnistyy perjantaina 14. tammikuuta kello 11:00 Rovaniemen Lordiaukiolta. Ensimmäisen kilpailupäivän ohjelmassa on viisi erikoiskoetta (88,48 km). Yötauolle ensimmäiset autokunnat saapuvat klo 20:05.

Ralli jatkuu lauantaina klo 7:00 alkaen. Päivän aikana ajetaan toiset viisi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 135,22 km. Ralli päättyy Rovaniemen Lordiaukiolle klo 19:50. 

Kuva: Pekka Koski

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa