Facebook Twitter Email Pinterest

Emil Lindholm taisteli SM-avauksen ykköseksi Rovaniemellä

15.01.2022 / Marko Mäkinen

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen ajoivat porokolarista huolimatta ralli SM-sarjan avausosakilpailun voittoon Rovaniemellä. Kilpailun ratkaisu nähtiin rallin viimeisellä EK:lla.
 
TGS Worldwiden tiimin Škoda Fabia R5 Evolla kilpailevat GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen juhlivat 57. Arctic Lapland-rallin voittoa Rovaniemellä. Uransa toisen ykköstilansa Napapiirillä ajanut Lindholm voitti Viron Egon Kaurin 1:23,7 minuutilla.

Lindholm johti rallia avauspäivän viiden erikoiskokeen jälkeen 10,8 sekunnilla vaikka illan viimeisellä EK:lla tapahtuneen pyörähdyksen takia hän menetti johtoasemastaan 16 sekuntia.

Rallin toisen kilpailupäivän Lindholm aloitti vahvasti, kellottamalla kilpailun pisimmälle EK:lle (44,56 km) 17,1 sekunnin pohja-ajan. Ounasvaaran yleisöerikoiskokeella Lindholm kasvatti johtoaan 0,3 sekunnilla, joten päivähuollossa Lindholmin johto Teemu Asunmaahan oli kasvanut 28,2 sekuntiin.

Rallin kolme viimeistä ja ratkaisevaan erikoiskoetta ajettiin Kemijärven suunnalla, jossa Asunmaa aloitti hurjan kirin. Ennen kilpailun viimeistä erikoiskoetta Asunmaa oli siirtynyt 0,1 sekunnilla rallin johtoon. Kilpailun dramaattinen ratkaisu nähtiin rallin päättäneellä Ristilammen EK:lla (31,51 km), jossa Asunmaa juuttui lumipenkkaan ja Lindholm ajoi voittajana rallin maaliin. 

- Tiukille meni! Ajoimme rallin kolmanneksi viimeisellä EK:lla Heinunkierrossa porokolarin ja menetimme reilut 20 sekuntia. Sattui ja tapahtui, mutta viimeinen pätkä tultiin se, mitä osattiin. Ja onnistuimme. EK:n maalissa oli sellainen fiilis, että aikamme (19,5 sekunnin pohja-aika) pitäisi riittää, sillä pätkä tuli ihan limitillä maaliin asti. Viimeisen EK:n ajo-olosuhteet sopivat minulle myös hyvin.

- Täytyy myöntää, että porokolarin jälkeen ei ollut mukava tilanne, mutta hyvä alku kaudelle. Mestaruuteen tähdätään ja tämä alku oli paras mahdollinen.

Lindholm muistuttaa, että Arctic Lapland-ralli on aina erikoinen kisa. 

- Jo pituutensa takia se tuntuu enemmän MM- kuin SM-rallilta. Voitto ja urani toiset poronsarvet avittavat kautta todella mukavasti eteenpäin. Korotetut SM-pisteet ovat sarjan kokonaisuuden kannaltamyös  todella tärkeät.

Lindholm myöntää, että perjantai-illan viimeisen EK:n pyörähdys ja 16 sekunnin aikahäviö kävi rallin lopussa mielessä.

- Joo, mutta lopetin miettimisen yhtä nopeasti ja keskityin täysillä kahteen viimeiseen erikoiskokeeseen. Jos ja jos. Mutta onneksi se ei ollut rallin ratkaissut tapahtuma. Kaikki toimi hienosti. Etenkin uudet erikoiskokeet sopivat meille hyvin. Jouduimme viime vuonna kilpailemaan MM-sarjassa puhtaasti nuotista, joten olemme vastaavilla erikoiskokeilla vahvoja, ja sen osoitimme myös täällä.
 
Ralli SM-sarja jatkuu 5. helmikuuta SM Auto Sorsa Riihimäki-rallilla. 
 
Lopputulokset: Arctic Lapland-ralli, Rovaniemi:
1. Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen Škoda Fabia R5 EVO 1:53:8
2. Egon Kaur (EE) – Silver Simm (EE) Volkswagen Polo GTI R5 + 1:23,7
3. Mikko Heikkilä – Samu Vaaleri Škoda Fabia R5 EVO + 1:50,0
 
SM-pisteet 1/7 osakilpailua:
1. Emil Lindholm Škoda 34
2. Egon Kaur (EE) Volkswagen 25
3. Mikko Heikkilä Škoda 20

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa