Facebook Twitter Email Pinterest

Co-Motorsportilla viisi autokuntaa Riihimäellä - mukana Niclas Grönholm

01.02.2022 / Co-Motorsport / tiedotus

Co-Motorsportin huoltopilttuussa on kauden toisessa osakilpailussa Riihimäellä tiivis tunnelma, kun tiimi on ilmoittanut kisaan peräti viisi autokuntaa.

Kauden toinen rallin SM-osakilpailu ajetaan helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna Riihimäellä. Co-Motorsportin monipuolisessa kuljettajakattauksessa ovat mukana rallicrossin MM-pronssimitalisti Niclas Grönholm (SM1), SM2-luokan hallitseva Suomen mestari Ville Hautamäki ja Tunturissa upeasti toiseksi SM5-luokassa sijoittunut Jere Pensas. Lisäksi RSJM-sarjassa nähdään Tuukka Kivioja sekä uransa ensimmäiseen ralliin starttaava 15-vuotias Aatu Hakalehto.

Co-Motorsportin pienoisena yllätysnimenä voidaan ehkä pitää SM1-luokkaan ilmoittautunutta Niclas Grönholmia. Toisaalta yhteys on ilmeinen, ovathan Co-Motorsport ja Marcus Grönholmin kipparoima GRX tehneet yhteistyötä jo jonkin aikaa ja molempien nokkamiehet ovat MRF-renkaita maahantuovan MRF Tyres Finlandin taustalla. Riihimäellä Niclas Grönholm kilpailee kartturinsa Antti Linnakedon kanssa SM1-luokassa Skoda Fabia R5:lla.

- Hienoa saada Niclas mukaan Riihimäelle! Niclas tuo mukavaa säpinää kisaan ja meidän pilttuuseen. Mielenkiintoista myös nähdä, minkälaisia aikoja Nippe ajaa, toteaa Co-Motorsportin tiimipäällikkö Sami Kivioja.

Auto Sorsa Riihimäki-Rallissa tiimipisteitä Co-Motorsportille keräävät Ville Hautamäki ja Jere Pensas. Epäonnisen Tunturin jälkeen Hautamäki huoltomiehineen on viettänyt tiiviisti aikaa tallilla ja nyt uusi moottori on valmiina pistejahtiin. Jere Pensas, joka toi Rovaniemeltä tiimille kauden ensimmäiset sarjapisteet, on valmistautunut tulevaan kisaan mm. AKK:n ajoleirillä Keuruulla.

Riihimäeltä käynnistyy Rallin Junioreiden SM-sarja, jossa Co-Motorsportin väreissä kilpailevat Tuukka Kivioja ja Aatu Hakalehto. 18-vuotias Kivioja on tuttu näky MRF-Fiestan ratista jo viime kaudelta, ja kausi päättyi hienosti podiumille Kokkolassa. Tällä kaudella Kivioja ja kartturi Juha Heinonen kilpailevat junnujen SM-pisteistä Ford Fiesta R2:lla.

Tiimin uudella tulokkaalla Aatu Hakalehdolla on nuoresta iästään huolimatta kokemusta useista eri autourheilulajeista. Hän aloitti kartingista ja sen jälkeen tämä monipuolinen lahjakkuus on nähty sekä rata- että rallisprint-autojen ratissa. Lisäksi hän on saavuttanut menestystä eSport-simulaattorisarjoissa sekä kotimaisella että kansainvälisellä tasolla. Nyt edessä on uusi lajivaltaus ja ensimmäinen rallikausi, ja Riihimäellä ensimmäinen rallikilpailu.

- Nyt saadaan SM-kausi käyntiin koko tiimin osalta kun tiimin junnutkin starttaavat! Tuukalla on totuttelua uuteen autoon ja katsotaan, miten pääsee sen kanssa tutuksi. Aatun kohdalla on mielenkiintoista nähdä, miten ralli lähtee sujumaan. Aatulla on paljon uuttaa edessä, mutta oletan että vauhti on kohdallaan ensimmäiseksi ralliksi. Ville jatkaa varmasti samaa vauhtia mitä nähtiin Tunturissa ennen konerikkoa ja Jere jatkaa vahvaa suorittamista myös Riihimäellä, ennakoi Kivioja tiimiläisten suorituksia.

Ralli SM -sarjan toinen osakilpailu, Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, käynnistyy lauantaina 5. helmikuuta klo 11 ja maaliin kilpailijoita odotetaan klo 18:30 alkaen. Kilpailussa ajetaan 8 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on noin 100 kilometriä. Kanta-Hämeen alueella voimassa olevien koronarajoitusten vuoksi kilpailu joudutaan viemään läpi ilman paikalla olevan yleisön kannustusta.

Co-Motorsportin kuskien kilpailunumerot Auto Sorsa Riihimäki-Rallissa:
11 Niclas Grönholm EMSC - Antti Linnaketo AAU, Skoda Fabia R5
17 Ville Hautamäki JärvisUA - Ari-Pekka Hautanen JärvisUA, Mitsubishi Lancer Evolution IX
56 Jere Pensas LaihUA - Jouni Saarijärvi LaihUA, Ford Fiesta 1,6
92 Aatu Hakalehto AAU - Kimmo Halttunen JouSUA, Ford Fiesta 1.6
112 Tuukka-Matias Kivioja Jurvan UA - Juha Heinonen KvanUA, Ford Fiesta R2

Ilmoittautuneiden lista: 
https://akk.autourheilu.fi/Public/Kiti/Competition/CompetitionEnrollListPlain.aspx?id=15155&state=1 

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa