Facebook Twitter Email Pinterest

Lindholm avaa reittiä Riihimäellä

01.02.2022 / Marko Mäkinen

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen avaavat Riihimäellä ajettavassa kauden toisessa SM-rallissa reittiä lähtönumerolla 1. TGS Worldwiden Škoda Fabia Rally2 Evolla ajava kaksikko starttaa talvikauden toiseen SM-osakilpailuun luottavaisina. 
 
TGS Worldwiden tiimin Emil Lindholm, 25, lähtee Valtteri-lumimyrskyn kinostamille ralliteille luottavaisena. Riihimäen ja Lopen lähialueilla ajettavassa kauden toisessa SM-rallissa talvirallille suotuisat ajo-olosuhteet ovat lumimyräkän jälkeen kunnossa. Tienpohjat ovat jäässä ja teitä reunustavat penkat ovat saaneet viime päivinä lisää korkeutta.

- Tässä on Etelä-Suomessa satanut lunta reilusti ja ennuste lupaa rallia edeltävälle yölle lisää lunta. Voi olla, että on hyvätkin rallikelit. Tai se riippuu siitä, aurataanko teitä vielä ennen starttia. Joka tapauksessa ensimmäinen lähtöpaikka ei ole vallitsevissa olosuhteissa se paras mahdollinen. Teiden pohjat ovat jäässä, joten en usko, että se (lähtöpaikka) vaikuttaa liikaa mihinkään. Jokaisella kärkipäässä ajavalla kuljettajalla on lumiset tiet edessään. 

Riihimäki-ralli on yksi maamme komeimmista rallihistorian omaavista kansallisista ralleista, joka on ajettu ensimmäisen kerran jo vuonna 1960. Lindholm on ajanut Riihimäellä kertaalleen vuonna 2019.

- Se ralli päättyi pultin katkeamiseen ja keskeytykseen. Tulevalla reitillä kaikenlainen tiestö käy minulle. Teknisempi tie on ollut yleensä enemmän mieleeni.

- Tunturirallin voitto oli hyvä startti kauteen ja SM-avauksen jäljiltä kaikki on hyvässä kuosissa. Viikolla ajetaan ajotuntuman takia vähän testiä ja mietitään, millä perävälityksellä kisaan lähdetään. Välityksen voi vielä vaihtaa nuotitusjaksonkin jälkeen.

- Meillä on hyvä asetelma jatkaa tätä sarjaa, jota sarjana ajamme. Riihimäellä ei siis ole pakko voittaa, mutta jos ajo lähtee sujumaan ja voittoon avautuu mahdollisuus niin totta kai ykköseksi yritetään. Riihimäki toimii meille myös hyvänä valmistautumisena kuun lopulla ajettavaan Ruotsin MM-ralliin, Lindholm muistuttaa.

SM Auto Sorsa Riihimäki-ralli joudutaan ajamaan voimassa olevien rajoitusten takia ilman yleisöä. Syynä on Kanta-Hämeen alueella voimassa olevat Covid-19 rajoitukset, jotka eivät salli yli 50 hengen tapahtumia ulkotiloissakaan. Mikäli tilanne viikonloppuun mennessä muuttuu, rallijärjestäjä tiedottaa muutoksista.

SM Auto Sorsa Riihimäki-rallin reitti sisältää kahdeksan erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 98,11 km. Ralli käynnistyy lauantaina 5. helmikuuta kello 11:00 Riihimäeltä. Päivän aikana kilpailijat käyvät kahdesti huollossa Lopella. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan takaisin Riihimäelle rallin maaliin klo 18:37 alkaen.
 
SM1-luokan pistetilanne 1/7 osakilpailua:
1. Emil Lindholm Škoda 34
2. Egon Kaur (EE) Volkswagen 25
3. Mikko Heikkilä Škoda 20
4. Aleksi Röyhkiö Volkswagen 16
5. Juha Salo Škoda 13
6. Anssi Rytkönen Škoda 11 

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa