Facebook Twitter Email Pinterest

Kauppinen tavoittelee palkintopallisijoitusta Riihimäeltä

02.02.2022 / Marko Mäkinen

Ralli SM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Riihimäellä, jossa kilpaillaan seitsemän osakilpailua käsittävän SM-rallikauden toinen osakilpailu. Sarja-avauksessa Rovaniemellä SM5-luokassa rengasrikon ja ulosajon jälkeen kahdeksanneksi sijoittunut hallitseva Ralli Suomen Juniorimestarimestari (RSJM) Tuukka Kauppinen lähtee yhdessä Ari Koposen kanssa tavoittelemaan luokan palkintopallitulosta Riihimäelle.

Rovaniemen SM-avauksen jälkeen 15-vuotias Kauppinen ehätti ajaa kahdessa kansallisessa rallissa luokkavoittoon.

- Hyvillä mielin Riihimäelle lähdetään. Kaikki on kunnossa, joten on hyvä lähteä ajamaan. Kävin Kuhmoisissa ja Tikkakoskella ajamassa kansalliset rallit, ja ne toimivat hyvänä valmistautumisena tulevaan. Meillä on Arin (Koponen) kanssa nyt yksi yhteinen kisa alla ja yhteistyömme lähti Tikkakoskella rullaamaan hyvin.

Kauppinen suunnittelee lähtevänsä ajamaan rallia heti siitä, mistä ratamestari on rallin suunnitellutkin alkavan. Nuori rallilupaus starttaa reitille lähtönumerolla 60.

- Ihan ensimmäisestä pätkästä lähtien täysillä eteenpäin. Ei me varmistelemaan lähdetä. Kolmen nopeimman joukkoon yritetään, Kauppinen suunnittelee.

Kanta-Hämeen alueella viikonlopun aikana puhaltanut Valtteri-lumimyrsky piti huolen siitä, että viikonlopun rallireitillä lunta riittää ja teiden pohjat ovat jäässä.

- Etenkin Tikkakoskella oli myös todella lumiset olosuhteet. Irtolunta oli melko paljon ja urassa piti ajaa. Veikkaan, että Riihimäellä on vastaavanlaiset olosuhteet. Tärkeätä on keskittyä urassa ajamiseen ja siinä pysymiseen. Tällä hetkellä tykkään enemmän ajaa pientä ja teknistä tietä. Ne sopivat minulle hyvin, Kauppinen toteaa.

SM Auto Sorsa Riihimäki-ralli joudutaan ajamaan voimassa olevien rajoitusten takia ilman yleisöä. Syynä on Kanta-Hämeen alueella voimassa olevat Covid-19 rajoitukset, jotka eivät salli yli 50 hengen tapahtumia ulkotiloissakaan. Mikäli tilanne viikonloppuun mennessä vielä muuttuu, rallijärjestäjä tiedottaa muutoksista.

SM Auto Sorsa Riihimäki-rallin reitti sisältää kahdeksan erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 98,11 km. Ralli käynnistyy lauantaina 5. helmikuuta kello 11:00 Riihimäeltä. Päivän aikana kilpailijat käyvät kahdesti huollossa Lopella. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan takaisin Riihimäelle rallin maaliin klo 18:37 alkaen. 

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa