Facebook Twitter Email Pinterest

Jesse Kallio starttaa haastajana Riihimäellä

03.02.2022 / Jarno Saari

Ralli SM -kauden toinen osakilpailu koittaa lauantaina Auto Sorsa Riihimäki-rallin merkeissä. Kilpailijat tutustuvat perjantain aikana rallireittiin, joka suuntautuu Riihimäen länsipuolelle.

Kansainvälisissä rallicross-kilpailuissa huippumenestystä edellisillä kausilla saavuttaneelle Jesse Kalliolle kyseessä on vasta uran toinen SM-ralli. Kallion kalustona on Ford Fiesta Rally4 -auto ja kilpaluokkana nuorten kuskien keskuudessa suosittu SM4-luokka.

Rallipiireissä tulokaskuskina pidettävän Kallion ja kartanlukija Toni Nuikan haastetta tulevassa rallissa helpottaa se, että Riihimäen seudulla ei ole SM-pisteistä ajettu talvikelillä 10 vuoteen. Niinpä reitin erikoiskokeet ovat myös muille vieraita.

- Fiilikset ovat odottavaiset ennen kauden toista rallia. Avauskisa Tunturiralli oli erittäin positiivinen monella tapaa. Vauhtimme oli heti hyvää ja pystyttiin muutamilla pätkillä haastamaan ja jopa päihittämään kärkikuskeja, Jesse Kallio kertasi.

- Tulevaan kilpailuun lähdetään edelleen samoin tavoittein ja järkevällä taktiikalla. Tarkoitus olisi saada kaikki kisakilometrit talteen ja ajaa nousujohteinen ja ehjä kisa. Hyvän onnistumisen myötä on mahdollista haastaa luokan tutut kärkinimet.

- Pätkät ovat huomattavasti lyhyempiä kuin Tunturissa, joten hereillä täytyy olla alusta lähtien tai muuten tulee paljon takkiin, kauden ensimmäisessä osakilpailussa viidenneksi sijoittunut Kallio tiedostaa.

Ennen rallia Kallio teki nuottitreeniä ja ajoi kovavauhtista testiä 40 kilometrin verran. Kallion ja Nuikan autokunta liikkuu reitillä numerolla 47.

Riihimäen ja Lopen seudulla ajettavassa Auto Sorsa Riihimäki-rallissa ajetaan yhteensä kahdeksan erikoiskoetta, joille yhteismittaa kertyy 98 kilometriä. Kilpailu starttaa liikkeelle lauantaina klo 11.01 Auto Sorsa Oy:n pihasta. Kahdeksan EK:n jälkeen kilpailijat saapuvat samaan paikkaan maalijuhlallisuuksiin klo 18.30 alkaen.

Vallitsevista poikkeusoloista johtuen kilpailu joudutaan ajamaan ilman yleisöä. Kilpailun tapahtumia voi seurata livelähetyksen kautta: https://www.youtube.com/watch?v=zLo3bJOxhG8 

Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa