Facebook Twitter Email Pinterest

Roope Korhonen Riihimäen SM -ralliin laina-autolla: ”kävi juttuja, jotka olisi saanut jäädä kokematta!”

03.02.2022 / Jani "Sutipro" Salonen

Rallin SM3 -luokassa kilpaileva Roope Korhonen sai osakseen täyslaidallisen lajin kääntöpuolta, kun miehen ohjastama rally3 -luokan Ford fiesta hyppäsi katolleen Riihimäen SM -ralliin valmistavissa ennakkotesteissä. Ulosajon seurauksena osallistuminen kauden toiseen osakilpailuun oli katkolla viime päiviin saakka. Korhosen ohjastama Fiesta sai siinä määrin kipeää, ettei tiimin omaa autoa voi viivalle taluttaa.

- ajettiin autoon uusia asetuksia ja löydettiinkin hyvää settiä, mutta riskirajalla tuli vedettyä ja lopulta se raja myös ylitettiin. Siitä mentiin sitten tosi kovasti ulos ja tulos on nyt se, että laina-autolla lähdetään Riihimäelle. Tämä tuli nyt pahaan paikkaan ja olisi saanut jäädä kokematta, toteaa Korhonen edellisen viikon tapahtumista.

Korhosen kilpailukausi alkoi Arctic Lapland rallista luokkavoitolla. Tulos oli hieman yllätys ja osaltaan sitä edesauttoi kanssakilpailijan keskeytys, jota ennen käytiin tiukkaa taistoa sekunneista. Korhonen katsoo, ettei Riihimäellä kuitenkaan nähdä aivan samanlaista taistelua voitosta,

- tiet eivät ole tuttuja, ehkä junnu SM -kisassa olen sillä seudulla joskus ajanut. Sitten kun alla on laina-auto, niin tietyt lainalaisuudet astuvat voimaan. Ei pidä tehdä mitään typerää, mikä johtaisi auton rikkomiseen. Se on sellainen lainalaisuus, että laittaa pitämään kaasujalan asennon turvallisella alueella, hymähtää mies tulevasta strategiastaan.

Riiihimäen SM rallissa ajetaan kaikkiaan 8 erikoiskoetta. Määrä on kiitettävä yhden päivän kisaan, joten hyvän tuloksen tavoitteluun on olemassa hienot puitteet. Vaikka Korhosen tilanne ei ole optimaalinen, niin mies lupaa lähteä ajamaan kilpaa palkintosijoista,

- vaikka nyt on epäonnea, niin pitää katsoa tilannetta sarjan kannalta. Siinä mielessä auton hajottaminen testeissä on se ”edullisempi” vaihtoehto. Ja kyllä tässä ihan rallia on vielä tarkoitus ajaa, olkoon ne lainalaisuudet sitten mitä vain, päättää Korhonen. 

Kuva: Jani Salonen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa