Facebook Twitter Email Pinterest

Tulokaskuski Jesse Kallio väläytti jälleen rallivauhtiaan

06.02.2022 / Jarno Saari

Rallicross-kilpailuissa menestymään tottunut Jesse Kallio esitti ralliauton ratissa vahvoja otteita, kun Ralli SM -sarjan toinen osakilpailu ajettiin viikonloppuna Riihimäellä.

Kalliolle kyseessä oli vasta uran toinen SM-ralli, mutta vauhdin ja suorituksen puolesta kokemattomuus ei nuorukaisen otteissa paistanut. Ford Fiesta Rally4 -auton kanssa nopeasti sinuiksi päässyt Kallio onnistui tavoitteessaan ja haastoi sarjan kokeneemmat kilpakumppanit.

SM4-luokan tiivistahtisessa kamppailussa Kallio kamppaili läpi kisan sijoilla 3-5 ja ylsi parhaimmillaan pohja-aikaan. Maalissa tuloksena oli neljäs sija ja kahdeksan erikoiskokeen jälkeen ero luokkavoittaja Henri Hokkalaan oli 28,3 sekuntia.

- Taisteltiin kovasti podiumsijasta kisan loppuun asti, mutta vähän siitä jäätiin. Saatiin ajettua pätkäpohjat kauden avauskisan tapaan ja se tyydyttää kovasti. Sen lisäksi monilla pätkillä oltiin kärkiryhmässä, Kallio laski.

- Rallireitti oli tosi haastava ja lumisade tuotti vielä lisähaasteita. Malttia piti olla, että sai pidettyä auton pitävällä ajouralla. Positiivinen kilpailu kokonaisuudessaan ja rutkasti tuli kokemusta.

Ammattimaisella asenteella autourheilu-uraansa rakentava kuljettaja oli tyytyväinen kilpailun kulkuun, mutta ajatukset ovat jo entistä kovemmissa suorituksissa.

- Toki pieni harmitus jäi, kun podium jäi aika lähelle, mutta neljäs sija tällä kokemuksella, niin täytyy kyllä olla tyytyväinen. Seuraavassa kisassa tähdätään taas korkeammalle.

- Kiitokset hyvästä panoksesta huoltoporukalle ja kartanlukija Toni Nuikalle. Hienon kisan jälkeen on syytä kiittää myös tiimimme yhteistyökumppaneita, Jesse Kallio päätti. 

Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa