Facebook Twitter Email Pinterest

Henri Hokkala SM4-luokan ykkönen Riihimäellä

07.02.2022 / Hokkala Racing -tiedotus

Rallin SM-sarjan toinen osakilpailu kurvailtiin lumisissa ja haastavissa olosuhteissa Riihimäen ja Lopen ympäristössä. Henri Hokkala otti SM4-luokan johtopaikan haltuunsa ensimmäisen huoltotauon jälkeen eikä luopunut siitä enää loppu päivänä. Näin ollen Autoliitto Jyväskylää edustava Hokkala yhdessä kartanlukijansa Kimmo Pahkalan kanssa kruunattiin SM4-luokassa Auto Sorsa Riihimäki-rallin voittajiksi.

Kilpailupäivänä satanut lumisade teki tiestöstä erittäin pöperöistä, jonka seurauksena kilpailu muuttui ensimmäisen lenkin osalta varsin selviytymistaisteluksi. Olosuhteiden uhriksi heti alkujaan joutui Toni Herranen, joka lipsautti ensimmäisen erikoiskokeen ensimmäisissä mutkissa puuhun aiheuttaen suman. Tämän seurauksena kisa alkoi SM4-luokan kärjen osalta varsinaisesti vasta erikoiskokeelta kaksi.

-Ensimmäinen lenkki oli aika selviytymistä. Ajettiin melko varovasti, käytännössä suorilla pysty painamaan kaasun pohjaan ja mutkissa vaan pumppailtiin. Muutenkin oltiin käytetyllä renkaalla liikenteessä ekalla lenkillä, Hokkala kertasi aamupäivän tapahtumia.

Olosuhteiden parannuttua iltapäivällä huoltojen väliselle 3 erikoiskokeen lenkille, alkoi myös ralli käytännössä uudelleen kovalla kilvanajolla. Kisan pisimmällä erikoiskokeella numero kolme Henri ja Kimmo siirtyivät luokan kärkeen nakuttaen vielä neloselle ja vitoselle pohja-ajat, joten kilpailun viimeiselle huoltotauolle tultaessa johtomarginaalia oli kertynyt 16,7 sekunttia takana painetta antaneeseen Kristian Niemiseen.

-Olosuhteet paranivat selvästi ja alkoi olla jo ihan mukavaa touhua. Hyvin tuntuisi kulkevan että ihan on omissa käsissä tämä kisa jos vain tekniikka kestää. Niin monta kertaa johto asemasta menetetty peli SM osakilpailuissa että nyt kairataan tää voitto kotiin, Henri tarinoi kameralla mietteistään huoltotauolla.

Kilpailun ratkaisut käytiin siis viimeisillä kolmella erikoiskokeella, ja lisämausteensa voittotaisteluun toi illan hämärtyessä alkanut lumisade. Eikä dramatiikaltakaan Riihimäen illassa säästytty kun seitsemännellä erikoiskokeella Ford pilotti löi etupyöränsä kiveen ja lopulta toinenkin etupyörä menetti piikkinsä Henrin jäädessä pohja-ajasta yli 12 sekunttia. Näin ollen ratkaisevalle, kahdeksannelle erikoiskokeelle

lähdettiin Henrin johtaessa 5,2 sekunnin turvin. Kisa näytti jo ratkeavan Niemisen eduksi kun Hokkalalla oli vain 1 varapyörä mukana, mutta viimeisen pätkän ajat näyttivät ennakko odotuksista poikkeavan ja Hokkala ajoi voittoon lopulta 8,3 sekunnin erolla. Pätkän maali aateella nähtiin silmin nähden tuohtunut kuljettaja antamassa haastattelua mutta kierroksien laskiessa voitto ja täydet SM-pisteet maistuivat lopulta erittäin hyvälle viime aikaisten vastoinkäymisien jälkeen.

-Uskomatonta, viimeiselle eekoolle meillä oli 3 hyvää rengasta ja oikealle taakse jouduttiin laittamaan se purkautunut rengas. Käytännössä kaikissa vasemmalle kääntyvissä mutkissa koitettiin pitää vain auto urassa ettei menisi hirveässä liipissä ja oikealle kääntyviin mentiin sit aika kovalla riskillä. Vaikka pätkä aika olikin positiivinen yllätys niin ei mene jatkoon tämä rengas valinta. Ajollisesti kuitenkin erittäin hyvä päivä meiltä ja Michelin toimi todella hyvin näissä lumisissa olosuhteissa, seiska eekoon tapahtumille ei voi mitään.

-Kova duuni ollaan tehty Tunturin pettymyksen jälkeen. Testikilpailussa Tikkakoskella oltiin jo hyvässä vauhdissa ja nyt saatiin toiset pitkät pytyt putkeen sekä ennen kaikkea hyvät SM -pisteet niin tästä on ihan kelpo lähtökohdat jatkaa kohti seuraavaa SM osakilpailua. Erittäin iso kiitos kaikille yhteystyökumppaneille ja auton kanssa viime viikkoina uurastaneille, päättää täyden pistepotin Riihimäeltä saalistanut Hokkala. 

Auto Sorsa Riihimäki -Rallin tulokset, SM4-Luokka

1. Henri Hokkala & Kimmo Pahkala 1:04:19,7
2. Kristian Nieminen & Valtteri Nieminen +8,3
3. Benjamin Korhola & Pekka Kelander +19,1
4. Jesse Kallio & Toni Nuikka +28,3
5. Jooa Iivari & Timo Hantunen +1:06,0

Talvikauden viimeinen SM-osakilpailu ajetaan Kuopiossa 4-5.3.2022.

Kuva: Jari Kohonen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa