Facebook Twitter Email Pinterest

Riku Tahko yhdeksäs Riihimäen SM-rallissa - ”Seuraavassa rallissa aiomme parantaa tahtia”

07.02.2022 / Riku Tahkon tiedotus

Ralli SM -sarjan toisessa osakilpailussa Riihimäellä Riku Tahko sijoittui SM1-luokan yhdeksänneksi. Kilpailu oli ensimmäinen uuden kartanlukijan, Sami Ryynäsen kanssa.

Ralli SM -sarjassa SM1-luokassa Hyundailla kilpaileva Riku Tahko osallistui Riihimäen SM-ralliin ensimmäistä kertaa uuden kartanlukijansa, Sami Ryynäsen kanssa. Kilpailun avanneiden kahden erikoiskokeen jälkeen autokunta oli Hyundai i20 R5 -autollaan SM1-luokan kymmenennellä sijalla. Kolmen seuraavan erikoiskokeen jälkeen sijoitus oli edelleen kymmenes.

- Kisaan lähtö oli kyllä mielenkiintoinen. Uusi kartanlukija on ennestään tuttu kaveri Porvoosta. Sami on kokenut kartanlukija ja nyt olimme ensimmäistä kertaa yhdessä rallissa Soinisen Markuksen keskittyessä enemmän poikiensa jääkiekkoharrastukseen, kertasi Riku Tahko kilpailun ennakkotunnelmia.

- Oma kilpailuun valmistautuminen oli omalla tavallaan värikäs, sillä murtuma nilkassani vaati kaasupolkimen lähelle pientä tukea. Vamma ei kuitenkaan vaikuttanut ajamiseen. Kilpailun toisella erikoiskokeella olin tehnyt pienen arviointivirheen nuotituksessa ja kävimme ulkona menettäen aikaa sillä erikoiskokeella. 

Hurjissa olosuhteissa käydyn kilpailun kolmella viimeisellä erikoiskokeella Tahko onnistui nousemaan SM1-luokan yhdeksänneksi, kun hallitseva mestari Emil Lindholm pyörähti kärkitaistelusta 12. sijalle. 

- Tällä hetkellä pidän hyvänä, että pääsemme välillä vauhdissa suhteellisen siedettävään eroon kärjestä, mikä on noin sekunti per kilometri. Ikävää kuitenkin on, ettemme tunnu pääsevän lähemmäs vaikka mitä olemme kokeilleet. Jos saisimme kiristettyä vauhtia puoli sekuntia per kilometri, kamppailisimme sijoista 4 ja 5, joka olisi jo mielenkiintoista. Ajollisesti ja teknisesti meillä oli kuitenkin ehjä päivä ja Hyundai toimi ihan sata prosenttisesti. Jäännöspisteitä oli nyt tarjolla, mutta seuraavassa rallissa aiomme parantaa tahtia, mietti Riku Tahko kilpailuvauhtiaan.

Ralli SM -sarja jatkuu maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna Kuopiossa. Kahden osakilpailun jälkeen Riku Tahko on SM-sarjassa SM1-luokan pisteissä kahdentenatoista.

Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa