Facebook Twitter Email Pinterest

Lindholm ajoi täydet MM-pisteet Power Stagelta

27.02.2022 / Marko Mäkinen

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen ajoivat Ruotsin MM-rallin päättäneellä Power Stage EK:lla WRC2-luokkaan ylivoimaisen pohja-ajan ja kolme MM-pistettä.
 

Toksport WRT:n Škoda Fabia Rally2:lla ajava Emil Lindholm kellotti Ruotsin MM-rallin viimeiselle EK:lle WRC2-luokkaan pohja-ajan ja sai suorituksestaan kolme MM-pistettä. Rallin yleiskilpailussa suomalaiskuljettajan aika oli koko joukon yhdeksänneksi nopein.

Kilpailun avauspäivänä perjantaina rallin pisimmällä Kamsjönin EK:lla (27.81 km) 25.2 km EK:n lähdöstä Lindholmin Škodan takakulma osui lumipenkkaan, auton keula kääntyi päin lumivallia, jonka seurauksena se kierähti lumivallin päälle kyljelleen. Suomalaiskuljettajan Škoda jäi lähes tunniksi lumipenkkaan jumiin.

Ulosajonsa takia mahdollisuutensa luokan MM-pisteille menettänyt Lindholm palasi Rally2-säännön turvin reitille ja ajoi lauantain ja sunnuntain viimeisille erikoiskokeille pohja-ajat. Rallin päättäneen Sarsjölidenin Power Stage EK:n (14.23 km) Lindholm ajoi peräti 5,2 sekuntia kovempaa kuin kukaan muu.

- Kannatti viimeisellä EK:lla yrittää. Kysymyksessä oli EK, joka ehkä oli reitin kaikista erikoiskokeista eniten mieleeni. Tie ei ollut kovin urainen ja lumipöperöinen niin kuin rallin edelliset erikoiskokeet. Oli mukava ajaa ja päättää ralli pohja-aikaan ja kolmeen MM-pisteeseen.

Lindholm kertoo, että perjantain pettymys haihtui mielestä nopeasti, ja keskittyminen kahteen seuraavaan kilpailupäivään alkoi välittömästi. Kaksikko päätti ottaa Uumajan seudulla kiertäneestä uudesta rallireitistä kaiken tarvittavan kokemuksen mukaansa.

- Mielestäni perjantain virhe oli niin marginaalinen, että en siitä hirveästi itseeni ottanut. Vastaavia penkkakosketuksia tapahtui rallin aikana useita. Tässä oli mukana huonoa tuuria. Mutta toki tiedostin, että sen jälkeen ei enää kannattanut hirveästi revitellä. Yritimme vain ajaa fiksusti maaliin ja samalla etsiä sellaisen vauhdin, millä ralli tulee satavarmasti läpi.

- Tallimme toive oli ajaa Power Stagelle ja ottaa sieltä sitten mahdollisimman paljon MM-pisteitä, ja sen me toteutimme. Nyt meni näin, Lindholm summasi.

Rallin MM-sarja jatkuu kahden kuukauden kuluttua 21.–24. huhtikuuta Kroatian asfalttiteillä. Lindholm kertoo, että näillä näkymin heidän seuraava MM-starttinsa on juuri Kroatissa. 

Kuva: Skoda Motorsport

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa