Facebook Twitter Email Pinterest

Emil Lindholm: ”Hyvä fiilis Ruotsista matkaan mukaan”

01.03.2022 / Marko Mäkinen

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen ottavat Kuopion ABC Pitkälahti SM-ralliin mukaansa nousujohteisesti edenneen Ruotsin MM-rallin positiiviset kokemukset. ”Parasta yritetään ja ajetaan ehjä kisa”, Lindholm summaa.
 
Ralli SM-sarjan talvikauden viimeiset SM-pisteet on jaossa tulevana viikonloppuna Kuopiossa. SM1-luokassa kahden osakilpailun jälkeen toisena ajava GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen kilpailevat TGS Worldwiden Škoda Fabia Rally2:lla Kuopion ja Tuusniemen haastavilla teillä ensimmäistä kertaa.

- Toivotaan, että sää suosisi meitä kaikkia ja viikonloppuna olisi aurinkoinen pakkassää. Olisi se kivampaa ajaa ja yleisön katsella rallia. Aurinko lämmittää jo sen verran, että se pakkassäässäkin sulattaa päivisin jäätä ja lunta. 

- En ole ajanut Kuopiossa koskaan rallia, joten alueen tiestö on meille uutta ja se tuo mukavaa vaihtelua SM-kalenteriin. Ennen rallia käyn ajamassa vielä shakedown-testin, jossa tarkastamme, että kaikki toimii ja samalla haemme Suomessa käytettäviin nastarenkaisiin tuntumaa.

Pohjois-Savoa kiertelevällä reitillä on tiedossa yli 100 km edestä erikoiskokeita. Lindholm lähtee matkaan lähtönumerolla 2.

- Viime viikonloppuna ajoimme Ruotsissa nastarenkaalla, jossa oli 7 mm nastaulkonema. Suomessa on mahdollisuus ajaa 8 tai 9 mm ulkonemalla. Rengasvalintoja pitää miettiä, mutta vasta sitten kun olemme nähneet, missä kunnossa tiestön pohjat ovat, Lindholm muistuttaa.

Kuopiossa on kullakin autokunnalla kilpailuun käytettävissä kahdeksan piikkirengasta. Yhdellä rengassarjalla pitää ajaa reilut 50 EK-km, joten Kuopiossa Pirellit eivät rallireitistä ihan helpolla pääse.

- Renkaisiin on täysi luotto ja meillä on OK lähtöpaikka. Otetaan Ruotsin MM-rallin Power Stagen pohja-ajan mukanaan tuoma hyvä ajotuntuma ja fiilis Kuopioon mukaan. Parasta yritetään ja ajetaan ehjä kisa, Lindholm summaa.

Ralli SM-sarjan kolmas ja talvikauden viimeinen osakilpailu, SM-Ralli ABC Pitkälahti Kuopio, ajetaan ensi perjantaina ja lauantaina Kuopiossa ja Tuusniemellä. Rallin kilpailukeskus sijaitsee Heinjoen moottoriurheilukeskuksessa Kuopion Hiltulanlahdessa, jossa ajetaan myös kilpailun yleisöerikoiskokeet perjantaina ja lauantaina. 

Viikonlopun rallireitti sisältää yhteensä yhdeksän erikoiskoetta (108,23 km). Kilpailu käynnistyy perjantaina 4. maaliskuuta klo 18:00 Kuopiosta. Illan ohjelmassa on kaksi erikoiskoetta (17.16 km). Ralli jatkuu lauantaina 5. maaliskuuta kello 8:30. Päivän aikana kilpailijat ajavat seitsemän erikoiskoetta ja käyvät kahdesti Heinjoen moottoriurheilukeskuksessa huollossa. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan Kuopion torille maaliin klo 17:43 alkaen.
 
SM1-luokan SM-pistetilanne 2/7 osakilpailua:
1. Mikko Heikkilä Škoda 38
2. Emil Lindholm Škoda 37
3. Egon Kaur (EE) Volkswagen 35
4. Teemu Asunmaa Škoda 29
5. Juha Salo Škoda 28

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa