Facebook Twitter Email Pinterest

Jalava lähtee Kuopioon hakemaan oppia ja menestystä

02.03.2022 / Ralli SM / Viestintä

Rallin Suomen Juniorimestaruussarja jatkuu tulevana perjantaina ja lauantaina Kuopiossa kauden toisella osakilpailulla. Neljä viikkoa sitten avattiin kausi Riihimäellä haastavissa oloissa talvimyrskyn täyttäessä tiestöt lumella parhaansa mukaan. 
 
RSJM4-luokan voittoon ajoivat Miko Jalava (MhMK) - Matias Peippo (KySUA), vastaten samalla Juniorien nopeimmasta suorituksesta. Nyt luvassa on yhdeksän erikoiskoetta keväisen auringon jo nostaessa katsettaan ylös taivaalla. Erikoiskoekilometrejä on luvassa mukavat 116 kilometriä.
 
Jalavan autokunta oli Riihimäkeen lähdettäessä uuden äärellä. Miko Jalava on totuttu näkemään nopean Toyotan ratissa ja näin oli tälläkin kertaa, mutta nyt ajokkina ei ollut tuttu ja turvallinen Starlet. Ajokiksi oli Sami Myyrinmaalta hankittu Toyota Corolla GT, johon päivitetiin Starletin keulalta tuttu "isolohko", siis 1800cc moottori.
 
-Monet luulevat että se on joku kaamea mörkömoottori, mutta ei se ole. Tehoa ei ole enempää kuin 1600:ssakaan, mutta vääntöä on hitusen enemmän.
 
- Ennen Riihimäkeä tuli tehtyä paljon töitä että päästiin sarjaan osallistumaan, joten siinä mielessä tulos palkitsi.
 
- Haastavat olosuhteet ja ensimmäinen kisa Corollalla, kieli keskellä tultiin maaliin ilman tilanteita. Ajollisesti jäi paljon parannettavaa, näistä asetelmista on kuitenkin hyvä lähteä oppimaan uutta, kertoo Miko.
 
Neljän viikon tauko on pyritty hyödyntämään niin kaluston kuin miehistönkin akkuja ladatessa, sekä tietenkin pyritty ottamaan myös ajotuntumaa jottei ajotauko vaivaisi. Kuopioon suunnataankin luottavaisena ja toiveikkaana.
 
-Corollalla käytiin viime viikonloppuna ajamassa isolla tiellä treeniä josta jäi hyvä fiilis. Kuopiosta odotetaan hienoa kisaa. Toivotaan isompia ja kovavauhtisempia teitä, ne on aina sopinut itselle paremmin, mietiskelee Jalava.
 
Kun Kuopion kilpailu on ajettu, on sarjasta ajettu kolmannes, Riihimäeltä alla on voitto, joten koko kauden tavoitekin lienee korkealla eikä sitä ole syytä madaltaa.
 
-Kauden tavoite on voittaa sarja ja ottaa oppia SM-kisoista ja tiestöistä, vahvistaa Jalava.
 
Numerolla 76 starttaavan kaksikon kilpailua voi helpoiten seurata ottamalla seurantaan Ralli SM:n sosiaaliset mediat, sekä nettisivulta löytyvät linkit tulospalveluihin. Sekä jälleen kerran on luvassa Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalla suoraa lähetystä kattavasti luvassa.
 
 
Kuva: Marko Kyöstilä

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa