Facebook Twitter Email Pinterest

Aromaan tavoitteena olla pumppaamatta Kuopiossa

02.03.2022 / Ralli SM / Viestintä

TUA:n kaksikko Ville Aromaa - Nico Koppe starttaa kauden toiseen RSJM-osakilpailuun Kuopiossa sarjan jaetulla ykkössijalla. Perjantaina alkavassa rallissa ajetaan perjantaina illan pimennyttyä pari erikoiskoetta ja lauantaina seitsemän kappaletta lisää, kaikkiaan erikoiskokeita ajetaan siis yhdeksän. 
 
RSJM1-luokassa voiton Riihimäellä avauskilpailussa ottaneen kaksikon kanssa keulapaikkaa jakaa RSJM4-luokassa ajavan Miko Jalavan autokunta. Kilpailun 116 erikoiskoekilometrin aikana kamppaillaan kuitenkin oman luokan kilpailijoita vastaan, koska pisteet jaetaan luokittain.
 
Kauden avannut osakilpailu sujui Aromaan autokunnalta hyvin, mutta aina löytyy kehityskohteitakin. Tälle kaudelle kalusto on vaihtunut Audi A3:sta VW Polo GTI:hin, joten Riihimäelle ei osattu odotuksia oikein asettaakaan, mutta kuinka on Kuopion kohdalla.
 
- Riihimäki meni hienosti, reippaasti yli odotusten uudella autolla. Kaasu ei pysynyt pohjassa koko kilpailua, tuli pumppailtua ja se toivottavasti korjaantuu Kuopioon. 
 
Ralli on tunnetusti myös budjettilaji ja sen myötä kilpailuihin valmistautumisissa on monia erilaisia tapoja. Hyvällä huumorilla pelastetaan monesti paljon lajin epäsuotuisaa puolta, eli kustannuksia.
 
- Ollaan valmistauduttu hyvin tekemällä töitä ja säästetty roposia kilpailukuluihin ja majoitukseen. Muutama kilometri on ajettu testiäkin, kertoo Aromaa hymynkare kasvoillaan ja jatkaa seuraavasti.
 
-Kuopiolta en omalta osalta osaa odottaa paljoakaan, maalissa sen sitten näkee. Kilpakumppaneilta odotan ja uskon, että siellä on käärmeskeitot keitetty ja sieltä tullaan täydellä kiukulla ja todella kovaa. 
 
Voittotaistelu tulee luultavasti olemaan kovaa. Toivottavasti pystytään edes vähän pistämään kampoihin.
 
Yksittäisen kilpailun sujumisesta riippumatta sarjaa ajavilla kuljettajilla on luonnollisesti kauden sujumisen suhteen kokonaisuutena korkeitakin tavoitteita. Aromaan autokunnassa mennään kuitenkin hyvin jalat maassa eikä pistejohtajan asemasta huolimatta ole mitään jalkojen kevenemistä havaittavissa.
 
- Ei tässä kohtaa vielä uskalla sanoa kauden tavoitteita, muuta kuin että toivottavasti pystyttäisiin ajamaan koko kausi ja että auto pysyy ehjänä koko vuoden, päättää Aromaa.
 
Aromaa Racingin menoa viikonloppuna voi seurata helpoiten ottamalla Ralli SM:n sosiaaliset mediat seurantaan, sekä sarjan nettisivuilta löytyvät tulospalvelulinkit. Unohtaa ei tietenkään sovi myöskään Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalta tulevaa kattavaa suoraa lähetystä kilpailusta. 
 
 
Kuva: Marko Kyöstilä

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa