Facebook Twitter Email Pinterest

Sääskilahti lähtee Kuopioon kamppailemaan voitosta

03.03.2022 / Ralli SM / Viestintä

Nuorten SM-sarjan toiselta sijalta Kuopion osakilpailuun pyrähtävät Henri Sääskilahti (LMM) - Mika Rampanen (KorUA) Ford Fiestallaan.
 
Ennen kauden alkua liikkui lajipiireissä puheita lupaavasta nuoresta kuljettajasta joka on hankkinut väkevää menestystä ja kokemusta rata-autoilun puolella ja koettaa nyt siipiä myös rallissa. Sarjan ensimmäisestä osakilpailusta tulikin heti upeasti toinen sija ja periaatteessa voittoonkin oli avaimet.
 
-Riihimäen kilpailuun lähdettiin pienellä kokemuksella, mutta aikaisempi vauhti osoitti kuitenkin, että tulosta on mahdollista tehdä. Kilpailu lähtikin hyvin käyntiin, ensimmäisellä pätkällä pohja-aika. Toisella erikoiskokeella kuitenkin yksi vasen pääsi yllättämään ja käytiin penkassa. Kiitos ahkeran yleisön, siinä ei kuitenkaan vierähtänyt kuin noin 30 sekuntia.
 
- Loppupäivä tultiin kohtuu tasaisesti kärjen kanssa ja saatiin ajettua vielä pari pohja-aikaa lisää. Lopullinen tulos oli siis toinen, muistelee Henri muutaman viikon taakse Riihimäelle. 
 
Sarjan oltua neljä viikkoa tauolla, on taukoa pyritty hyödyntämään autoa huoltamalla ja varmistettu näin kaluston toimiminen luotettavasti myös tulevassa osakilpailussa. Kuopion osakilpailussa ajetaan 9 erikoiskoetta joilla mittaa on 116 kilometriä, siirtymät mukaan lukien reitin mitta kipuaa yli 500 kilometrin joten auton on syytä olla kunnossa.
 
-Muutaman viikon tauolla ollaan vaihdettu autoon uusia osia ja  löydetty yksi vika, joka on nyt korjattu. Yksi treenikisa käytiin myös  ajamassa, kertoo Henri ajankäytöstä kisojen välillä.

Avauskilpailun sujuttua hienosti, odottaa moni varmasti hyvää suoritusta Sääskilahden autokunnalta myös tulevana viikonloppuna. Minkälaisia tavoitteita 16-vuotias kuljettaja on asettanut tulevan kilpailun tai koko kauden osalle.
 
-Kuopion osakilpailussa tulee varmasti olemaan taas tiukka kamppailu voitosta. Tällä kertaa pyrkimys olisi kuitenkin viedä se kotiin. 

-Koko kauden osalta sanoisin että tämä on minulle ensimmäinen kauteni rallissa ja virallisia tavoitteita ei olla vielä asetettu. Alkukauden vauhdin perusteella voidaan kuitenkin odottaa hyvää kokonaistulosta, tuumailee Henri lopuksi.
 
Kuopiossa kaksi ensimmäistä erikoiskoetta ajetaan jo perjantai-iltana ja loput seitsemän lauantaina. Sääskilahti - Rampanen kilpailevat numerolla 63 ja Ralli SM-sarjan nettisivulta löytyy loistavat linkit tulospalveluun, sekä tietenkin Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalla toteutettavaan suoraan lähetykseen kilpailusta. 
 
Kuva: Marko Kyöstilä / AKK

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa