Facebook Twitter Email Pinterest

Topi Kärki hamuaa menestystä kotikisastaan

04.03.2022 / Ralli SM / Viestintä

Juniorien kolmospaikalta kauden toiseen RSJM-osakilpailuun Kuopioon starttaavat Topi Kärki (NilUA) - Esko Lappalainen (NilUA).
 
Avauskilpailussa Riihimäellä neljä viikkoa sitten kaksikko ajoi RSJM3-luokan voittoon. Harmillisesti heidän luokassaan lähtijöitä on vähemmän kuin automäärällisesti isommissa luokissa 1 ja 4, joten luokassa startanneiden määrästä tulevia lisäpisteitä ei kolmosluokassa usein ole tarjolla. 
 
Isossa kuvassa se ei kuitenkaan ole 25-vuotiaan kuopiolaisen kuljettajan kauden tavoitteita lannistanut. Riihimäelle lähdettiin ennakkoon asetetuin tavoittein ja ne myös toteutuivat.
 
- Riihimäeltä lähdettiin hakemaan luokkavoittoa ja se tuli puhtaalla suorituksella. Välteltiin koko päivä virheitä vaikeassa kelissä ja siinä onnistuttiin. Auto pelasi hienosti kuten se on jo pitkään pelannut, kertaa Topi.
 
Neljän viikon tauko sarjassa oli Kärjen autokunnalle hyvä asia. Kauden ollessa tiiveimmillään on joskus vaikea ennättää testaamaan. Aina testeissä ei välttämättä ole kyse pelkästään kuljettajan ja auton kehittämisestä, vaan joskus ollaan onnekkaita kun saadaan vika ajettua esiin testeissä eikä kilpailussa, kuten seuraavassa käy ilmi. 

- Viikko Riihimäen jälkeen lähdettiin ajamaan testiä ja saatiin paljon kilometrejä alle. Ja ehkä hyvä niin, kun testien lopussa vaihdelaatikko rupesi temppuilemaan ja saatiin se vika esille testeissä eikä kisassa. Sen jälkeen laatikkoon on tehty pientä huoltoa ja nyt kaiken pitäisi olla kunnossa. Huollon jälkeen tosin kilometrejä ei ole kertynyt mutta ainakin testeissä ilmennyt vika on saatu korjattua, huokaisee Kärki.
 
Pitkiäkin ralliuria ajaneista kuljettajista kaikille ei uransa varrelle osu kotikisaa, saatika sitten että se vieläpä olisi samalla SM-osakilpailu. Valmistautumisessa on silloin aivan oma tunnelmansa, kun voi majoittua kotona eikä tarvitse kisapaikkakunnalle reissata halki maan ja ovathan omat kannustusjoukotkin kotimaisemissa varmemmin kannustamassa.
 
- Kuopion kisaa olen odottanut jo syksystä asti, kun sain tietää että vihdoin pääsen ajamaan ensimmäistä kertaa kotikaupungissani. Kuopion kisasta on varmasti tulossa Riihimäkeä tiukempi ja sehän on vain positiivinen asia. Avauskisassa ei ollut vielä ihan täydet paukut pelissä, joten hieman on vielä varaa kiristää, kertoo kuljettaja innoissaan.

Viime vuoden sarjassa kuljettajan tavoite jäi niukasti vajaaksi, tällä kaudella tavoite on edelleen sama. Eikä riman laskemiseen mitään syytä olisikaan. 
 
- Tavoite on tälle kaudelle sama kuin viime vuonna, mitali. Viime vuonna jäätiin sarjassa neljänneksi ja tänä vuonna se pettymys olisi tarkoitus pyyhkiä mielestä.
 
Nilsiän Urheiluautoilijoiden kaksikon Ford Fiesta R2 lentää reitillä numero 73 oviin liimattuna. Kilpailun seuraaminen on tietysti parasta paikan päällä, mutta etänäkin se onnistuu mainiosti. Siihen oivat välineet tarjoaa Ralli SM-sarjan nettisivulta löytyvät seurantalinkit tulospalveluineen, sarjan sosiaalisen median sivut, sekä Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanava josta tulee kattavasti suoraa lähetystä läpi tapahtuman.
 
Instagram: @topikarkiracing 
 
Kuva: Marko Kyöstilä / AKK

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa