Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joona toinen Kuopiossa - ”Kesälle jää kirittävää”

06.03.2022 / Anu Haapalainen

Rallin SM-sarjan talvikausi paketoitiin viikonloppuna Kuopiossa ABC Pitkäjärvi -rallissa. Lauri Joona sijoittui lähes täydellisissä talviralliolosuhteissa ajetun kisan toiseksi. Kevättauolle siirryttäessä Joona on SM3-luokan pistetaulukossa niin ikään toisena.

Uudistuneessa nelivetoisten Rally3-luokiteltujen autojen SM3-luokassa kilpaileva Lauri Joona saapui ”Savon piäkaupunkiin” lähes suoraan Uumajasta, jossa kilpailtiin kauden ensimmäinen junioreiden MM-sarjan osakilpailu. Tuo kisahan oli sekuntien, jopa kymmenysten, kamppailua ja sama teema jatkui Kuopiossa.

Lauri Joona ja SM-sarjan ykköstilaa pitävä Roope Korhonen kävivät luokkavoitosta tiukkaakin tiukempaa kisaa. Perjantai-illan kahden erikoiskokeen jälkeen yötauolle siirryttiin Joonan ja kartturi Tuukka Shemeikan johdossa. Lauantaiaamun ensimmäisten erikoiskokeiden nopeimmat ajat kirjattiin Korhoselle, seuraavat menivät vuorostaan Joonan nimiin. Lopulta Korhonen kiirehti vauhdikkaimmin ruutulipulle, ja Joona keräsi Kuopiosta toiseksi suurimman pistepotin.

- Perjantai meni ihan ok, tänään ei saatu sellaista rytmiä ja draivia päälle, mikä olisi tarvittu. Hienot tiet, tarvittavaa puristusta ykköstilaa varten ei tällä kertaa pystytty luomaan loppupätkille. Tyytyväisiä ei olla toiseen sijaan, ainahan sitä voittoa lähdetään hakemaan. Kesälle jää sitten kirittävää. Jotain positiivista pitää aina löytää, niin auto on ehjänä seuraavia kisoja varten, kertoili Joona kisan maalissa.

Kolmen ajetun osakilpailun jälkeen Joona on SM-pisteissä toisena. Ralli SM -sarjassa siirrytään nyt kevättauolle ja seuraava mahdollisuus kerryttää pistetiliä on toukokuun puolessa välissä Turun seudulla. Sitä ennen, huhtikuun lopulla, Joonan kisakalenteriin on merkattu kauden toinen JWRC-osakilpailu Kroatiassa.

Tulokset / SM3-luokka, SM Ralli ABC Pitkälahti Kuopio:

1. Roope Korhonen - Anssi Viinikka 57:26,1
2. Lauri Joona - Tuukka Shemeikka +6,0
3. Jussi Lindberg - Jarno Ottman +1:03,2

Pisteet / SM3-luokka, 3/7 osakilpailua:

1. Roope Korhonen 77
2. Lauri Joona 63
3. Jussi Lindberg 46 

Kuva: Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa