Facebook Twitter Email Pinterest

Jesse Kallio uudessa lajissa podiumille

06.03.2022 / Jarno Saari

Siirtyminen rallicrossista ralliautoilun pariin on sujunut Jesse Kalliolta erinomaisesti, kun nuorukainen on alkukaudella ajanut nousujohteisesti ja lähestynyt kovatasoisen Ralli SM -sarjan kärkeä.

Tämän talven lumilla ajettiin kolme SM-osakilpailua, joissa kaikissa Ford Fiestalla kilpaileva Kallio ja kartanlukija Toni Nuikka ovat yltäneet pohja-aikavauhtiin kaksivetoisten autojen SM4-luokassa.

Tulokaskuskin tuloskäyrä näyttää vahvasti ylöspäin, sillä avauskisan viidennen sijan jälkeen toisessa kisassa palkintopalli jäi lähelle neljännen sijan myötä.

- Tänä viikonloppuna Kuopiossa oltiin koko kisan ajan kamppailemassa sijoista 2-4. Kovasti saikin puristaa, että pystyin pitämään palkintosijan hallussa, kolmanneksi sijoittunut Kallio kertasi.

- Erityisen tyytyväinen olen siihen, että ratkaisevalla hetkellä venyin pohja-aikaan ja varmistin ralliuran ekan podiumsijan, rallicrossin kansainvälisillä areenoilla menestymään tottunut Kallio iloitsi.

Toinen sija jäi Kallion autokunnalta harmittavan lähelle, vain 2,9 sekunnin päähän. Edelle ehtivät vain Henri Hokkala ja Toni Herranen, jotka molemmat ovat saavuttaneet alkukaudella voitot SM4-luokasta.

- Tuloksetkin sen kertovat, että on tehty asioita oikein ja kehitystä on tapahtunut. Tästä on hyvä tilanne jatkaa hienolla fiiliksellä kohti kesäkautta, Jesse Kallio päätti.

Nyt edessä on reilun kahden kuukauden mittainen kevättauko. SM-sarjan kesäkausi käynnistyy Länsirannikon Rallin merkeissä 13.-14. toukokuuta. 

Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa