Facebook Twitter Email Pinterest

Lindholmin loppukiri riitti voittoon Kuopiossa - Markkasella nousujohteinen debyytti Renaultin Rally4-autolla

06.03.2022 / Patrick Rupponen / TGS Worldwide -tiedotus

Ralli SM-sarjan kauden 2022 kolmas osakilpailu ajettiin perjantaina ja lauantaina Kuopion ja Koillis-Savon seudulla. TGS Worldwiden Emil Lindholm hallitsi uuden SM-kisan huippunopeat erikoiskokeet ja kampesi itsensä SM1-luokan voittoon. 
 
Lindholm ei helpolla voittoaan saanut, vaan joutui taistelemaan aivan loppumetreille saakka Viron Egon Kaurin kanssa voitosta. Maalissa Lindholm tuuletti voittoa lopulta yhdeksän erikoiskokeen ja 108 erikoiskoekilometrin jälkeen reilun neljän sekunnin turvin.
 
- Meiltä ralli sujui tavoitteiden mukaisesti ja nousujohteisesti. Olimme pahimmillaan neljä sekuntia kärkeä perässä. Ennen rallia päätin, että täällä meidän ei ole pakko voittaa, joten en ottanut turhia riskejä vaan pyrin ajamaan ilman virheitä ja tasaisen kovaa. Onnistuimme siinä, Lindholm kertoi.
 
Sarjan edellisen osakilpailun Riihimäellä voittanut Teemu Asunmaa ei ollut parhaimmillaan Kuopion nopeilla teillä. Maalissa Asunmaa oli lopulta neljäs ja siirsi katseet kohti parin kuukauden päästä alkavaa kesäkautta kohti.
 
- Katsotaan, kun maailma kääntyy kevääseen päin, että ajetaanko vain testiä tai jotain yksittäisiä kilpailuja. Tänään ei ollut meidän päivä. Kausi on pitkä vielä ja kesällä jatketaan, Asunmaa summasi.
 
TGS:n kolmas Skoda-suojatti Mikko Heikkilä oli hyvässä vauhdissa Kuopiossa aina lauantaipäivän toiselle erikoiskokeelle saakka, jossa tekninen vika puuttui peliin.
 
-  Veto hävisi ja kaasuun vastaavuus kärsi. Lopulta kulkeminen loppui keskelle tietä. Periaatteessa erikoiskokeen alku tuli todella hyvin, mutta sillä ei tällä kertaa ollut merkitystä. Harmittaa todella paljon, Heikkilä valaisi.
 
SM4-luokassa Kalle Markkanen debytoi TGS:n uudella hankinnalla, Rally4-luokituksen Renault Cliolla. Kyseessä oli auton ensiesiintyminen talvirallissa. Markkanen ajoi lopulta luokan sijalle 11.
 
- Koko ajan saatiin autoa paremmaksi ja alan tottumaan siihen. 70 kilometriä ajettiin kuitenkin vain testiä ennen kisaa, joten ei se helpoin tilanne ole. Pikku juttuja saatiin sieltä täältä aina kisan edetessä parannettua, ja auto tuli käteen sopivammaksi, Markkanen kertoi. 
 
Ralli SM-sarja siirtyy parin kuukauden mittaiselle kevättauolle. Tauon jälkeen 13.-14.5. vuorossa on kauden neljäs osakilpailu, Turun seudulla ajettava Länsirannikon Ralli. 

Tulokset SM1-luokka:

1. Emil Lindholm 54:18,6
2. Egon Kaur +4,1
3. Juha Salo +37,9
4. Teemu Asunmaa +47,8
5. Aleksi Röyhkiö +48,1 
 
Tiimimestaruuspisteet 3/7 osakilpailua:

1. Printsport Junior Team 140p
2. Co-Motorsport 111p
3. Rautio Motorsport 96p
 
Kuva: Jani Salonen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa