Facebook Twitter Email Pinterest

Pensaan loppukiri sinetöi SM-rallin voiton Kuopiossa

07.03.2022 / JiiVee Korpela / Pensas Racing

Kuluvan kauden rallin SM-sarjan kolmas ja samalla talvikauden hyvästellyt osakilpailu ajettiin Kuopion ABC Pitkälahti -rallissa. Tavan mukaan SM5 -luokassa vedettiin sekuntikamppailua valomerkkiin saakka. Jere Pensaan napakka loppurutistus takasi voiton laihialaiselle.

Perjantaina ajetut kaksi erikoiskoetta antoivat suunnan lauantain seitsemälle kiirustaipaleelle. Yötauolle SM5 -luokan kärkikolmikko lähti Leevi Lassilan johdolla ennen Tuukka Kauppista ja Jere Pensasta. Kolmikko mahtui puolen sekunnin sisään.

Pensas avasi lauantain urakan ajamalla pohja-ajan rallin kolmannelle erikoiskokeelle, joka oli koko rallin pisin, karvan yli 34 kilometrinen puristus. Pätkän jälkeen Pensas oli noussut piikkipaikalle. Kun koko rallia oli ajettu kuusi erikoiskoetta, Jouni Saarijärven kartturoima Pensas oli tuloslistalla toisena vain 0,7 sekuntia Lassilasta.

-Kolmas pätkä oli nopeaa tietä ja se tuli tosi hienosti. Siellä osuimme kerran oikein kunnolla penkkaan, mutta se ei pohja-ajasta päätellen pahemmin hidastanut vauhtia. Neljäs erikoiskoe oli hitaampaa tietä, eikä se osunut yhtä hyvin kuin edellinen, perkasi Pensas.

Kahdeksannen erikoiskokeen 9,5 sekunnin pohja-aika nosti Pensaan piikkipaikalle. Viimeisen pätkän toiseksi nopein aika, vain 0,9 sekuntia voittajasta sinetöi Ford Fiestaa käskeneelle laihialaiselle voiton 6,8 sekunnin erolla ennen toiseksi sijoittunutta Lassilaa.

-Kasipätkä oli sama mikä oli ajettu ensimmäisen kerran perjantaina. Muistin muutamia paikkoja missä oli varaa mennä reippaammin kuin ensimmäisellä kerralla. Muutenkin koko pätkä tultiin ihan maksimia. Pito oli hyvä nyt kun tultiin toiseen kertaan ja kaikki osui nappiin, kuvaili Pensas ratkaisun paikkoja.

Pätkäpohjat menivät tasajakoon, Jere Pensaalle, Leevi Lassilalle ja Miko Kimingille kolmet pohjat jokaiselle.

-Hienoa kun oli tiukkaa kilvanajoa koko rallin ajan. Onneksi voitto tällä kertaa kääntyi meille kahden edellisen rallin kakkostilan jälkeen. Luokan kakkospaikka vankistui ja ero ykköstilaan kaventui. Tästä on hyvä jatkaa kesäkauteen, Pensas pyöräytti, mutta vielä oli talvikaudelle jotakin luvassa.

Paluumatkalla Kuopiosta kotiin Pensas Racingin kalusto pysähtyi sunnuntaiksi Laukaalle. Siellä Jere kävi vetäisemässä luokkavoiton kauden toisesta rallisprintin SM-osakilpailusta. Kisa ajettiin Ruuhimäen lennokkaalla rallipätkällä.

Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa