Facebook Twitter Email Pinterest

Riku Tahkon vauhti pysähtyi keskeytykseen Kuopion SM-rallissa

07.03.2022 / Riku Tahkon tiedotus

Kauden kolmas SM-ralli ajettiin perjantaina ja lauantaina Kuopion ympäristössä. Hyundai-kuljettaja Riku Tahkon ralli päättyi keskeytykseen yleiskilpailun seitsemänneltä sijalta.

Rallissa päästiin vauhdin makuun jo perjantaina, jolloin ajettiin kaksi erikoiskoetta. Riku Tahko oli molemmilla erikoiskokeilla yleiskilpailun kahdeksas. Tämä oikeutti samaan sijoitukseen kokonaistilanteessa yötauolle siirryttäessä.

- Kyseessähän oli siitä eksoottinen ralli, että vaikka Nilsiässä ja Tahkolla on käyty testaamassa niin varsinaisesti Kuopiossa en aikaisemmin ole ajanut. Auto tuntui testeissä taas paremmalta ja löysimme uusia säätöjä autoon. Reitti näytti nuotituksessa jo lupaavalta. Oli nopeaa, mutta kääntyvää ja osin teknistäkin, kuvaili Riku Tahko Kuopion SM-rallin tarjoamaa haastetta.

- Auto tuntui heti alussa siltä, että pitoa oli tullut paljon lisää ja auto antoi mahdollisuudet ajaa hyvistä sijoituksista. Alussa en ihan osannut käyttää niitä ominaisuuksia maksimaalisesti.

Lauantain kolmella ensimmäisellä erikoiskokeella Tahko oli parhaimmillaan yleiskilpailun seitsemäs. Kokonaistilanteessa viiden erikoiskokeen jälkeen Tahko oli myös seitsemäs. 

- Lauantaille ajatus oli lähteä hyödyntämään auton tarjoama potentiaali paremmin. Ikävä kyllä toisen päivän aikana emme saaneet supistettua aikaeroa halutuksi suhteessa kärkikuskeihin. Pystyimme kuitenkin kaventamaan eroa sijoihin 3.–5. Lisäksi auto oli huomattavasti parempi ajaa, joten kehitystä oli tapahtunut. Kärjessä olleet Egon Kaur ja Emil Lindholm näyttivät heti Ruotsin MM-rallin jälkeen, että heillä on hyvä tuntuma ja vauhti kova. Heidän tarjoama vauhdin mittari on paras mahdollinen maailmassa ja se on hienoa.

Kilpailun seitsemännellä erikoiskokeella porvoolainen oli peräti luokkansa neljänneksi nopein. Tuloksissa seitsemäs sija pysyi, mutta kuudennella tilalla olleeseen Niclas Grönholmiin eroa oli vain kolme sekuntia. Tahkon epäonneksi seitsemännen erikoiskokeen maalissa ilmennyt tekninen vika päätti porvoolaisen kilpailun. Kilpailu jätti kuitenkin hyvän maun suuhun ja tuoreehko kartanlukija Sami Ryynänen keräsi myös kehut.

- Saatiin hyviä ja ehjiä suorituksia. Olen myös tyytyväinen yhteistyöhön Samin kanssa. Hänen kanssaan kilpailu oli vasta toinen ja olemme löytäneet hyvän yhteisen tekemisen. Valitettavasti rallin päätti laturin vika, jota siirtymällä ei voitu korjata. 

- Oli mahtava nähdä yleisöä erikoiskokeiden varsilla. Odotan innolla kesän ralleja mieli kirkkaana. Suuri kiitos jälleen kaikille yhteistyökumppaneille, jotka tämän kaiken mahdollistaa.

Kolmen osakilpailun jälkeen Riku Tahko on Ralli SM -sarjan SM1-luokan pisteissä kolmastoista. Rallin SM-pisteistä ajetaan seuraavan kerran Turun seudulla toukokuun puolivälissä. 

Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa