Facebook Twitter Email Pinterest

Uutta ja vanhaa - esittelyssä Länsirannikon Rallin reitti

22.04.2022 / Juho Koski / SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli - Tiedotus

Länsirannikon Rallilla on pitkät perinteet Varsinais-Suomen rallihistoriassa. Erityisesti asfalttierikoiskokeet ovat keränneet paljolti kiitosta niin kilpailijoiden kuin katsojienkin puolelta. Seuraavaksi esittelyssä Länsirannikon Rallin yhdeksän erikoiskoetta. 

SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli järjestetään SM-arvoisena toista vuotta peräkkäin. Nimensä mukaisesti laajalti Länsirannikkoa Maskun, Nousiaisten, Mynämäen, Ruskon, Auran ja Liedon kuntien alueella ajettavan kaksipäiväisen kilpailun erikoisuutena ovat perjantain täysin kestopäällysteellä ajettavat erikoiskokeet, jotka keräsivät niin kilpailijoilta kuin katsojiltakin viime vuonna kiitosta. Turkulaisia rallifaneja hemmotellaan Kupittaanpuistossa sijaitsevalla huoltoalueella, ja kilpailun reitti kulkee perjantai-illasta Jokirannan läpi. 

Kilpailu alkaa perjantaina kahdella asfalttierikoiskokeella. Ralli alkaa edellisvuodesta tutulla erikoiskokeella 1 – Halisoja, joka alkaa Maskun keskustan läheltä ja päättyy hieman Nousiaisten 1400-luvulla rakennetun kirkon jälkeen. Erikoiskokeen alku on tekninen ja haastava, ja erikoisuutena erikoiskokeella on paljon pimeitä mutkia. Päivän toinen asfalttierikoiskoe on Maskussa ajettava Ohensaari, joka ansaitsi viime vuonna maineen kilpailun haastavimpana ja mutkittelevimpana erikoiskokeena. 

Lauantai ensimmäinen lenkki käynnistyy kahteen kertaan ajettavalla Suni. Nousiaisten ja Mynämäen kuntien alueella ajettava erikoiskoe avaa myös junioreiden ja nuorten kilpailun. Rallin pisin erikoiskoe yhdistää kaksi tuttua erikoiskoetta vuosien varrelta. Erikoiskokeen lähtöön ja maaliin on helppo tulla, ja parhaat katselupaikat ovat lähellä väliteitä. Näistä mainittakoon Ennen maalia tarkasti ajettava nypyn ylitys, sekä reitinjohtajan poiminta parhaaksi katselupaikaksi noin 2,5 kilometriä erikoiskokeen lähdöstä. 

Erikoiskoe 4/7 on legendaarinen Lavamäki, joka on varmasti tuttu joillekin kilpailijoille vuodelta 2015, mutta ajetaan käännetysti verrattuna seitsemän vuoden takaiseen. Ruskon kunnassa ajettavan erikoiskokeen väliin ei juurikaan pääse, mutta parhaat katselupaikat löytyvät niinikään erikoiskokeen lopusta, noin kaksi kilometriä maalista. 

Viides erikoiskoe on niinikään Nousiaisissa ajettava Paistanoja, joka on tuttu kilpailun vanhemmille katsojille. Erikoiskoe on nimittäin ajettu Stop Pastilles -rallissa vuonna 1989. Erikoiskokeen loppu on haastava. Katsojien on helppo päästä erikoiskokeen väliin Vainionpohjantietä ja Paistanojantietä.

Rallin viimeisen lenkin erikoiskokeet 8 ja 9 ajetaan kilpailukeskuksesta Turusta katsottuna idässä Liedon kunnan alueella. Erikoiskoe 8 - Laukkaniittu on todella vauhdikasta valtiontietä, jonne katsojien on helppo päästä väliin katsomaan Lapinkulmantietä ja Kiuasvuorentietä. Kilpailun päättävä erikoiskoe 9 – Saukonoja on Liedon kunnan alueella ajettava perinteinen Länsirannikon Rallin sekä muun muassa rallisprinttien erikoiskoe, jonka varrella on myös Saukonojan VIP-tilaisuus. Pääosin kovavauhtisen erikoiskokeen rytmiä rikkoo pienen tien osuus puolivälissä erikoiskoetta. 

Kilpailun katsojaopas on julkaistu Länsirannikon Rallin verkkosivuilla, jossa tarkempaa tietoa erikoiskokeista, vinkkejä yleisölle sekä muun muassa konkarikuljettajan ja Länsirannikon Rallin nelinkertaisen voittajan Lasse Lammen haastattelu. Kilpailun lippujen sekä rallin finaalierikoiskokeen Saukonojan yhteydessä pidettävän VIP-tilaisuuden lipunmyynti on myös avattu. Länsirannikon Rallin ilmoittautuminen on avoinna 2.5. asti. Lähtöviivalle odotetaan viime vuoden tavoin suurta määrää korkeimman kansallisen luokituksen Rally2-autoja sekä monipuolisesti N-ryhmän, F-ryhmän sekä etuvetoisten luokkien kilpa-autoja. 

Katsojaopas: https://lansirannikonralli.fi/katsojaopas/
Lippukauppa: https://www.coregoshop.fi/rallism

Kuva: Toni Ollikainen / AKK

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa