Facebook Twitter Email Pinterest

Lindholmilta hurja nousu WRC2-luokan palkintopallille

24.04.2022 / Marko Mäkinen

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen ajoivat sensaatiomaisen hienon päätöspäivän Kroatiassa. Suomalaiskaksikko kellotti rallin toiseksi viimeisellä EK:lle koko joukon toiseksi ja viimeisellä EK:lla viidenneksi nopeimmat ajat. Hurja nousu vei kaksikon WRC2-luokassa kolmanneksi.
 
GRX-tiimin Emil Lindholmin ja Reeta Hämäläisen vauhti kiihtyi Kroatian MM-rallissa loppua kohden upeasti. Kaksikko kiidätti Toksport WRT:n Skoda Fabia Rally2 Evonsa epäonnisen alun jälkeen hurjaan lentoon. Sunnuntain kolmelle viimeiselle EK:lle Lindholm kellotti WRC2-luokassa pohja-ajat, joiden myötä suomalaiskaksikko nousi luokan neljänneltä sijalta kolmanneksi. 

Lindholmin EK-ajoilla sijoituttiin rallin yleiskilpailussa sijoille 10-2-5. Lindholm oli myös WRC2-luokan nopein rallin päättäneellä Power Stage-erikoiskokeelta, josta hän ajoi kolme lisäpistettä.

- Nyt voin olla itsekin omaan tekemiseeni ihan tyytyväinen. Yritystä oli. Mutta etenkin kilpailun viimeinen EK on tie, jossa onnistuessaan pystyy ajamaan eroja. Rallin toiseksi viimeiselle EK:lle meillä on kaksi sadekelin rengasta, toinen edessä ja toinen takana. Kyllä niistä märällä apua oli. Auto ei lähtenyt ihan yhtä helposti vesiliirtoon.

Kroatian MM-rallin yhdeksäs sija on Lindholmin ajajauran paras MM-tulos yleiskilpailutasolla ja kolmas sija WRC2-luokassa maistui epäonnisen alun jälkeen. Kilpailun avauspäivänä perjantaina Lindholmilta hajosivat kypäräpuhelimet, ja asfaltin terävä reuna rikkoi renkaan kahdesti. Rallin toisena kilpailupäivänä kaksikko kärsi jarrumurheista.

- Jossittelu on turhaa. Nyt meni näin. Rengasrikkojen välttäminen täällä on tuuripeliä. Mutkiin on leikattava sieltä mistä muutkin, ja kun ne ovat mudan peittämiä niin siinä on vaikea nähdä, mitä siellä mudan seassa milloinkin on. Huonolla tuurilla renkaan reuna repeää asfaltin reunaan, mutta se on pelin henki.

- Alku oli hankala ja ralli oli olosuhteiden takia vaikea. Saimme pikkuhiljaa kaikki toimimaan, ja etenkin oman ajamiseni. Otti aikaa tottua ajamaan noinkin liukkaalla ja mutaisella asfaltilla. Vaatii hurjasti silmää, että pystyy lukemaan tietä, arvioimaan sen liukkaiden ja sen, että mistä kohtaa minkäkin mutkan voi ajaa.
 
- Opin kilpailun aikana paljon ja pystyin nostamaan omaan vauhtiani. Ja siihen olen todella tyytyväinen, Lindholm summasi maaliin saavuttuaan.
 
Kroatian MM-ralli; lopputulokset WRC2:
1. Yohan Rossel (FRA) – Valentin Sarreaud (FRA) Citroën C3 Rally2 2:58:22.5
2. Kajetan Kajetanowicz (POL) – Maciej Szczepaniak (POL) Škoda Fabia Rally2 Evo + 1:00.2
3. Emil Lindholm (FIN) – Reeta Hämäläinen (FIN) Škoda Fabia Rally2 Evo + 1:10.9
4. Nikolai Gryazin (ANA) – Konstantin Aleksandrov (ANA) Škoda Fabia Rally2 Evo + 1:47.5
5. Chris Ingram (GBR) – Craig Drew (GBR) Škoda Fabia Rally2 Evo + 2:32.7
 
WRC2-luokan MM-pisteet:
1. Andreas Mikkelsen (NOR) 51
2. Yohan Rossel (FRA) 36
3. Nikolai Gryazin (ANA) 27
4. Erik Cais (CZ) 22
5. Emil Lindholm (FIN) 21 

Kuva: Hannu Rainamo 

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa