Facebook Twitter Email Pinterest

Kari Hämäläinen ajaa SM-kesärallit Škoda Fabia R5:lla

09.05.2022 / Timo Kutila

Turun Urheiluautoilijat ry järjestää rallin SM-sarjan neljännen osakilpailun ensi viikon vaihteessa 13.-14.5.
 
Länsirannikon ralli on samalla kauden ensimmäinen kesäkeleillä ajettava kilpailu. Kahden päivän rallissa ajetaan yhteensä yhdeksän erikoiskoetta, joista kaksi perjantaina ja seitsemän lauantaina. Rallin kilpailukeskus toimii Turun ytimessä Kupittaalla, missä on myös huoltoalueet, lähtö ja maali. Perjantaina rallikaravaani starttaa klo 20.01 alkaen kahdelle asfalttipintaiselle erikoiskokeelle, joten haastetta löytyy heti alkumetreistä lähtien. Perjantain erikoiskokeiden mitta on yhteensä 16,99 km. Yötauon jälkeen kilpailijat starttaavat lauantaina aamulla yhdeksältä seitsemälle pätkälle. Päivällä ajettavat erikoiskokeet ovat perinteisesti vaativissa maastoissa. Lauantaina erikoiskokeita ajetaan 88,65 km. Turkuun ja maaliin saavutaan lauantaina illalla klo 18 aikaan.
 
Naantalin Seudun Urheiluautoilijoiden Kari Hämäläinen osallistuu kauden neljänteen SM-ralliin Škoda Fabia R5 ryhmän nelivetoisella ralliautolla, jolla kilpaillaan SM-luokassa yksi. Škoda on Printsportin täydellisesti uudelleen Karille rakentama. Eero Räikkösen Printsport hoitaa ammattitaidolla rallissa myös huollon. Autossa on 4-sylinterinen 1620cc turboahdettu- ja suoraruiskutusmoottori, jonka tehot on 210kW/420Nm. Huippunopeus n. 185 km/h. Voimansiirtona manuaalinen viisivaihteinen sekventiaalivaihteisto.
 
Kartanlukijana Karilla toimii Turussa Nurmijärveltä Mikko Lukka. Mikko on erittäin kokenut kakkosohjaaja, jonka meriittilistalta löytyy osallistumiset yli 250 rallikilpailuun ja 150 kansainväliseen ralliin, joista MM-ralleja yli 20. Mainittavat saavutukset kartanlukijana ovat Puolan, Romanian, Eestin ja WRC3 mesta-ruudet. Vuonna 2022 Mikko kiertää Jari Huttusen kanssa kuusi MM-rallia WRC2-luokassa Fordin tehdasautolla.
 
Ennen Turun SM-rallia oli ohjelmassa soratesti viime perjantaina 6.5. Testissä juuri rakennettu Škoda R5 säädettiin kuljettajalle ja kartturille sopivaksi. Samalla yhteistyökumppanit pääsivät kokemaan kartturin hommia ralliautossa.
 
Lauantaina 7.5. ajettiin neljän erikoiskokeen kansallinen ralli Salossa. Tähän Rengas Turku ralliin Kari ja Mikko lähtivät talven jälkeen testimielessä. Monipuolisiin ja kivoihin erikoiskokeisiin tutustuttiin aamupäivällä ja itse ralli ajettiin klo 14 jälkeen iltapäivällä. Pätkäajat oikeuttivat maalissa oman luokan kokonaiskisan yhdeksänneksi. Kilpailijapari oli tyytyväinen omaan ajosuoritukseen ja toimivaan autoon.
 
Ralliviikon torstaina on vielä asfalttitestit Alastaron moottoriradalla ja perjantaina aloitamme nuotituksen heti auringon nousun jälkeen. Länsirannikon rallitiet ovat haasteellisia ja vaativia. Lähdemme nauttimaan ”kotikulmien” tiestöstä tavoitteena omassa luokassamme kärkiajat summaa Kari.

Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa