Facebook Twitter Email Pinterest

Lindholm avaa reittiä kesäkauden SM-avauksessa Turussa

10.05.2022 / Marko Mäkinen

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen starttaavat tulevana perjantaina kesäkauden SM-ralliavaukseen SM1-luokan pistejohdossa lähtönumerolla 1. 
 
TGS Worldwiden Škodalla kilpailevat Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen lähtevät ralli SM-sarjan SM1-luokan kärkipaikalta kesäkauteen. Lindholm ajoi viime viikolla ralliin valmistavat testit, joissa hän tutustui jokaiseen tarjolla olevaan sorarengasvaihtoehtoon.

- Tärkeät testit, sillä en ole aiemmin ajanut Pirellin sorarenkaalla SM-sarjaa kesäolosuhteissa. Rallin MM-sarjassa käytettävä rengas on hieman erilainen niistä renkaista, joita meille on kansallisiin osakilpailuihin tarjolla.

- Kaikki vaihtoehdot olivat ajettavuudeltaan hyvin lähellä MM-sarjassa käytettävää rengasta. Nyt tiedän, minkälaisia vaihtoehtoja meille on eri olosuhteisiin tarjolla. Autoon ei tarvinnut tehdä mitään muutoksia. Kun istuin kevättauon jälkeen ratin taakse niin lähdin heti menemään. Auto tuntui tosi hyvältä, Lindholm totesi.

Kesäkauden kaksi ensimmäistä erikoiskoetta kilpaillaan Turussa kestopäällysteellä.

- Olin jo viime vuonna sitä mieltä, että on kivaa ja hauskaa vaihtelua ajaa SM-rallissa myös asfalttia. Mielelläni lähden ajamaan perjantain erikoiskokeita. Tällä kertaa en ehtinyt testata sorarenkailla ajoa asfaltilla, mutta ei anneta sen häiritä, Lindholm hymyilee.

Turun seudun haastaville ja paikoin nopeille teille SM1-luokan pistejohdossa ajava Lindholm starttaa paras mahdollinen tulos mielessään.

- Haastavat ja varmasti kovavauhtiset tiet odottavat perillä, mutta meillä on Turkuun hyvä paketti kasassa. Parasta mahdollista tulosta lähdemme hakemaan. Katsotaan, miten tilanteet kehittyvät. Jos tuntuu hyvältä niin mennään sen mukaan. Jos olosuhteet ovat haastavat niin voimme hieman enemmän hallita riskejä, koska meidän ei ole pakko voittaa. Teemme hyvät nuotit ja annetaan mennä, Lindholm suunnittelee.

Kesäkauden SM-ralliavaus käynnistyy tulevana perjantaina klo 20:01 Turun Kupittaanpuistosta. Illan aikana Maskun ja Nousiaisten alueella ajetaan kaksi kestopäällyste-erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 16.99 km. Ralli jatkuu lauantaina seitsemällä erikoiskokeella (88.65 km). Päivän aikana kilpailijat käyvät kahdesti Turun Veritas Stadionilla (klo 11:22 ja klo 15:09) huollossa. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan takaisin rallin maaliin Kupittaanpuistoon klo 17:54 alkaen.
 
SM1-luokan SM-pistetilanne 3/7 osakilpailua:
1. Emil Lindholm Škoda 61
2. Egon Kaur (EE) Volkswagen 53
3. Teemu Asunmaa Škoda 44
4. Mikko Heikkilä Škoda 38
5. Aleksi Röyhkiö Volkswagen 36
6. Juha Salo Škoda 28 

Kuva: Merita Mäkinen 

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa