Facebook Twitter Email Pinterest

Aatu Hakalehto luottavaisena Länsirannikon Ralliin

12.05.2022 / Aatu Hakalehdon tiedotus

Ahveniston Autourheilijoiden 15-vuotias Aatu Hakalehto starttaa tulevana viikonloppuna Turussa uransa viidenteen ralliin, kun Rallin Suomen Juniorimestaruussarja (RSJM) jatkuu Turussa Länsirannikon Rallissa. Autourheilusta itselleen ammattia haaveileva kuljettaja on aloittanut uransa rallipoluilla vähintäänkin lupaavasti, Co-Motorsportin Ford Fiesta on kiitänyt kotimaisilla rallitiestöillä vakuuttavasti.

Talvikauden kahden RSJM-osakilpailun jälkeen Hakalehto on Nuorten SM-pisteissä toisena, haitaksi nopeassa tottumisessa rallipolkuihin ei varmasti ole aiemmat kokemukset. Aiemmasta taustasta löytyy kartingia niin Suomessa kuin ulkomailla, Rata SM:ää kotimaassa, sekä simulaattoriajon MM:ssä TOP 30-kuljettajan status.

Ensimmäinen ralli oli helmikuussa ajettu SM-ralli Riihimäellä, uran avauspikis toi kolmospaikan ja siinä oltiinkin kilpailussa pitkään kiinni, kunnes oppirahoja hieman maksettiin ja sijoitus tippui viidenneksi. Hakalehdon uralla ralleista löytyy nyt sijat viisi, kaksi, yksi ja kaksi.

- Riihimäen SM-ralli oli ihka ensimmäinen rallini, onhan se aikamoista aloittaa heti SM-arvoisesti. Piikkipyöriin luoton löytäminen ja pimeässä ajaminen antoivat haastetta. Vauhti oli podiumin arvoista, mutta muutamat virheet pudottivat sijoitusta. Kuopion SM:ssä oltiin kokonaisuutena jo paremmin vauhdissa, kolme pohja-aikaakin saatiin tilastoihin. Tietenkään talvikausi ei täysin tyydytä kun aina voittoa lähdetään hakemaan, mutta hyvä on sarjan kakkospaikalta kesään lähteä.

Kartanlukijana Hakalehdolla toimii Joutsan Seudun UA:n Kimmo Halttunen, jolla 47 vuoden iässä on ralleista pidempi kokemus kuin kuljettajalla ikää, isällisellä mutta rennolla otteella ohjaamossa on kaksikon yhteistyö tuottanut hedelmää. Länsirannikon Rallia varten kaksikko haki tuntumaa Salon seudulla ajetusta kansallisesta rallista, jossa nähtiin tukku SM-sarjan kuljettajia hakemassa ajotuntumaa kesälle. Hakalehdon uran ensimmäinen soralla ajettu ralli sujui aluksi sateisia olosuhteita hieman tunnustellen, mutta loppua kohden tiestö oli hieman kuivempaa ja vauhtikin koheni. Tuloksena oli nuorten luokassa toinen sija, edelle jäi ainoastaan SM-sarjaakin johtava Keski-Karjalan UA:n Ville Vatanen.

- Sadetta piisasi, mutta saatiin siitä nyt hyvää kokemusta ja oppia. Ulkoilmalajissa on iso mahdollisuus että sataa toistekin, luottavaisin mielin suunnataan Turkuun tavoittelemaan pistepotin kasvatusta, myhäilee Hakalehto.

Länsirannikon Rallin kilpailukeskus Veritas Stadion ja huoltoalueet, sekä lähtö ja maali sijaitsevat Turun Kupittaanpuiston alueella.
Kilpailun startti lauantain osalta tapahtuu klo 9 ja maaliin saavutaan hieman ennen klo 18. Lauantain kokonaisreitti on 306 kilometriä, josta 7 erikoiskokeen osuus on 88,65 kilometriä. Kaksikko Hakalehto – Halttunen kilpailee numerolla 69 ja tuloksia voi kilpailun aikana seurata Ralli SM:n kotisivulta löytyvien tuloslinkkien kautta, tai nautiskella jo tutusti Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalla toteutettavasta live-lähetyksestä.

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa