Facebook Twitter Email Pinterest

Juho Koski-Lammi Nordic Rally Championship -sarjaan

24.05.2022 / Koski-Lammi Motorsport -tiedotus

Tulevana kesänä Juho Koski-Lammin ja kartanlukija Arttu Vastamäen tarkoituksena on ajaa Nordic Rally Championship -sarjaa, joka on FIA Scandinavian Rally Trophy -sarjan yhteydessä ajettava epävirallinen Pohjoismaiden Mestaruussarja.

Sarjan ensimmäinen osakilpailu ajetaan 27.-28.5.2022 Ruotsissa. Kaudella 2021 Rallin SM-sarjan SM4-luokan hopeaa saavuttanut kaksikko matkaa nyt ensimmäistä kertaa kilpailemaan Suomen rajojen ulkopuolelle.

Sarja koostuu kolmesta osakilpailusta, joista ensimmäinen on Ruotsin South Swedish Rally. Sarjan toisena osakilpailuna toimii Rallin SM-sarjaan kuuluva Pohjanmaa ralli, jota voisi pitää myös Koski-Lammin kotikisana. Kolmas osakilpailu ajetaan syyskuun alussa Tanskan asfaltilla.

Sarja mahdollistaa kilpailemisen kansainvälisissä kilpailuissa kansallisen luokituksen autoilla ja näin Pro F -luokan Ford Escortilla kaasutteleva jalasjärveläiskuljettaja on oikeutettu osallistumaan sarjan kisoihin myös tällä kalustolla. Kilpailuun Koski-Lammi on valmistautunut muun muassa nolla-autotehtävillä Kankaanpään Fenno-rallissa.

- Aina ollut kiinnostusta käydä ulkomaillakin kilpailemassa ja näiden kisojen kautta pystyy melko pienellä kynnyksellä käydä koittamassa. Tarkoituksena on lähteä ennen kaikkea nautiskelemaan, mutta toki aina kun kilpaillaan, yritetään täysillä, kommentoi Juho Koski-Lammi Pohjoismaiden Mestaruussarjaan osallistumista ja ensimmäistä Ruotsin osakilpailua.

Kuva: Jouni Laakso

Pisteet top 5

1. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 104 pistettä NHD (R5)
2. Egon Kaur / Silver Simm 80 pistettä Viro (R5)
3. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 71 pistettä MäntsMK (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 69 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 56 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa