Facebook Twitter Email Pinterest

Juho Koski-Lammi seitsemäs Etelä-Ruotsin soralla

31.05.2022 / Koski-Lammi Motorsport -tiedotus

Juho Koski-Lammi ja Arttu Vastamäki ajoivat Pohjoismaiden Mestaruussarjan avausosakilpailussa Ruotsin South Swedish Rallyssa luokkansa seitsemänneksi värikkäiden vaiheiden jälkeen. Rallin maaliin luokan 37 lähtijästä pääsi lopulta 21 kuljettajaparia.

Ralli startattiin käyntiin jo torstaina shakedownin muodossa. Ravisteluvedolla Koski-Lammi oli kaikkien kaksivetoisten toiseksi nopein jääden 0,5 sekuntia Volvo-kuljettaja Patrik Flodinista. Itse kilpailu käynnistyi kuitenkin perjantai-illalla kahdella erikoiskokeella. Niistä Ford Escort MK2-autoa kuljettava kaksikko ajoi sijoitukset kahdeksan ja viisi, mitkä oikeuttivat yötauolle saavuttaessa sijalle kuusi.  

– Pätkät menivät tiestöön totutellessa. Vanne halkesi toisella erikoiskokeella, mutta onneksi ilmat pysyivät. Ihan ok suoritus ja hyvät asetelmat lauantaille, kommentoi Juho Koski-Lammi perjantain iltahuollossa.

Lauantaina oli edessä pitkä kymmenen erikoiskokeen rypistys. Ensimmäiset kaksi erikoiskoetta olivat samat, jotka ajettiin perjantai-illalla ja näin ollen olivat melko huonossa kunnossa. Tilanteitakin mahtui matkaan, kun erikoiskokeella neljä kaksikko pyörähti rengaskasaan, jossa kului hieman peruuteltaessa aikaa.

Huollon jälkeen ajettiin neljän erikoiskokeen looppi, joka ajettaisiin uudestaan vielä huoltotauon jälkeen. Heti tauon ensimmäisellä kaikki osui kohdalleen ja tulostaulu näytti kolmanneksi nopeinta aikaa. Seuraavilla pätkillä aikaa rokottivat vaihtelevat käyntihäiriöt ja yksi pyörähdys. Sijoitus kuitenkin pysyi kuudentena.

Yritystä riitti vielä kilpailun viimeiselle osalle eikä tilanteista ollut puutetta. Rallin suurimman aikatappion Koski-Lammi koki erikoiskokeella yhdeksän, kun nypyn takana olleet syvät urat pudottivat takarenkaan vanteelta ja loppupätkä piti ajaa tyhjällä renkaalla maaliin. Myös paikalliseen seiväsaitaan kaksikko kävi tutustumassa, mutta siitä selvittiin kosmeettisilla vaurioilla. Pitkässä kahdentoista erikoiskokeen rallissa, suomalaiskaksikko ajoi maalilipulle loppusijoituksena Nordic Rally Championship -sarjan avauskilpailun seitsemäs sija. Sama sijoitus on myös sarjataulukossa.

- Ralli oli hyvä kokemus ja hienoa, että päästiin maaliin. Toisilla ajokerroilla tiet menivät yllättävänkin huonoon kuntoon ja tarkasti piti ajaa. Yleisöä oli paljon reitin varrella ja hieno kilpailu kaiken kaikkiaan. Kaikenmoista tapahtumaa mahtui matkaan ja osumia tuli sinne tänne, mutta läpi tultiin. Kiitos kaikille matkassa mukana olleille, sanoo Juho Koski-Lammi matkastaan länsinaapuriin. 

Kuva: Niclas Nilsson

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa