Facebook Twitter Email Pinterest

SM Pohjanmaa Ralliin ilmoittautui 118 autokuntaa, mukana mm. Jari-Matti Latvala ja Toyotan uudet juniorit!

06.06.2022 / Antti Lahtinen, SM Pohjanmaa Rallin tiedotuspäällikkö

17.–18.6. ajettavaan SM Pohjanmaa Ralliin ilmoittautui kaikkiaan 118 kuljettajaparia. Tänä vuonna SM-arvon lisäksi ralli on osa FIA:n European Rally Trophy -sarjaa ja täten hieman totuttua isompi tapahtuma. Mukana on kuljettajia SM-huippujen lisäksi aina Japanista asti, kun Toyota käynnistää uuden junioriohjelmansa Pohjanmaan lakeuksilla kolmen kuljettajan voimin. Hikaru Kogure, Nao Otake ja Yuki Yamamoto aloittavat pitkän taipaleensa kohti rallin MM-sarjaa, vierellään suomalaiset kartanlukijat Topi Luhtinen, Marko Salminen ja Miika Teiskonen. Mukana on myös Toyota Gazoo Racingin tallipäällikkö Jari-Matti Latvala historic-luokan Toyota Celicallaan.

- On hienoa päästä ajamaan taas kotikisaan neljän vuoden jälkeen. Celicaan tulee uusi moottori ja muutenkin isommat huollot on nyt tehty. Luvassa on hieno 2-päiväinen kisa ja ilmeisesti ajetaan uutta tiestöä sekä klassisia pätkiä. SM Pohjanmaa Ralli sattui sopia juuri sopivasti kalenteriin ennen Kenian reissua, kommentoi Latvala osallistumistaan.

Ralli käynnistyy tuttuun tapaan perjantaina klo 19.00 Seinäjoen keskustorilta, jonne yleisöllä on vapaa pääsy. Perjantain ohjelmassa on kaksi erikoiskoetta ennen iltahuoltoa. Ralli jatkuu lauantaina kuudella erikoiskokeella, joista yksi ajetaan Seinäjoen keskustassa. Reitin kokonaismitta on kaikkiaan n. 450 km, joista erikoiskokeiden osuus on 130 km. Ensimmäistä kuljettajaparia odotellaan maaliin keskustorille lauantaina klo 19.00.

Rallin kaupunkierikoiskokeella nähdään lisää maailmantähtiä, kun Marcus Grönholm ajaa näytösajon ennen varsinaisia kilpailijoita. Seinäjoen keskustassa ajettava erikoiskoe on organisaatiolta iso ponnistus ja sinne odotetaankin yleisöryntäystä. Erikoiskokeen varrelle rakennetaan myös VIP-tapahtuma yhteistyössä Seinäjoen Jalkapallokerhon kanssa, joten nähtävää ja koettavaa riittää.

- Seinäjoen kaupunki on vahvasti mukana tapahtumassa. Yhdessä ja hyvässä yhteisymmärryksessä olemme etsineet parhaan mahdollisen estradin erikoiskokeelle. Olemme järjestäneet myös aluekuulemiset kevättalvella. Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen, jonka voimme tarjota sekä yleisölle että kuljettajille, kertoo ratamestari Jussi-Pekka Tiilikka erikoiskokeesta.

Perjantaina 17.6.2022 klo 7.00–10.00 ja lauantaina 18.6.2022 klo 13.00–19.00 välisinä aikoina suljetaan Seinäjoen kaupungin ja viranomaisten luvalla muulta liikenteeltä SM Pohjanmaa Rallin erikoiskokeen suorituspaikaksi:

- KIRKKOKATU kevyenliikenteen väylineen välillä Kaartotie/Marttilantie

- PUISTORAITIT välillä Talankuja – Matinkujan silta / Kalevankatu

- ALASENPUISTO MATONPESUPAIKKOINEEN

- UIMAHALLIN JA LUKION piha-alueet sekä LIIKENNEPUISTO

SM Pohjanmaa Ralli pahoittelee järjestelyistä aiheutuvaa haittaa.

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa