Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Herranen, 18, käynnistää EM-kautensa Puolasta

07.06.2022 / Taneli Niinimäki / Toni Herranen Sports -tiedotus

Nuori rallilupaus Toni Herranen valmistautuu uransa ensimmäiseen EM-ralliin, joka ajetaan tulevana viikonloppuna Puolan Mikolajkissa. Herranen kilpailee SM-sarjasta tutulla Ford Fiesta Rally4 -autolla, ERC Junior -luokassa. Kyseessä on junioreiden EM-kauden toinen osakilpailu.

Vasta 18-vuotias Herranen on esittänyt vakuuttavia otteita kuluvan kauden SM-ralleissa, ja alla on myös hieno luokkavoitto Pohjoismaiden mestaruussarjan ensimmäisestä osakilpailusta, Etelä-Ruotsista. EM-sarjan debyyttiin lähtökohdat ovat näin ollen erinomaiset.

- Itseluottamus on hyvällä tasolla, joten sen puolesta on odottavaiset fiilikset lähteä ensimmäiseen EM-ralliin. Vauhti on ollut kohdillaan nyt kesäkauden ensimmäisissä kisoissa, Herranen toteaa tyytyväisenä.

Tulostavoitteita Herranen ei ole itselleen asettanut, mutta uskoo vauhdin riittävän soralla kärkikahinoihin. Reilu viikko sitten ajettu Etelä-Ruotsin ralli osoitti, että kotimaan kovavauhtisten teiden ohella myös astetta kapeampikin soraränni osuu nuorukaisen käteen. Puolassa tie on luonteeltaan lähes vastaavaa.

- Yhtään ei osaa sanoa muiden vauhtia, joten odotuksia sen suhteen ei ole. Uskoisin kuitenkin, että soralla pystytään ajamaan kärkivauhtia, luotto ainakin on kova.

- Tiet on ajotyylin puolesta melkolailla samanlaisia kuin mitä tuolla Etelä-Ruotsissa oli, mutta pito on takuulla ihan eri siihen verrattuna. Hyvältä kuitenkin vaikuttaa.

Kartanlukijan paikalle tämän kauden EM-ralleihin istahtaa kokenut Mikko Lukka, joka nousi Jari Huttusen kanssa viime viikonloppuna palkintokorokkeelle Sardinian MM-rallissa.

- Mikko on kokenut kartanlukija, joten tämä on varmasti hyvä mahdollisuus oppimisen kannalta. Saattaa tulla uusia näkemyksiä, kun uusi kaveri istuu vierelle joka näkee mahdollisesti asioita myös eri tavalla. Tärkeitä oppeja tulevaisuutta ajatellen, Herranen uskoo.

Kauden muissa kilpailuissa Herrasen vieressä jatkaa tälläkin kaudella menestyksekkäästi nuottia lukenut Sebastian Virtanen.

Puolan EM-ralli käynnistyy perjantaiaamun shakedownilla ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä Suomen aikaa ajettavaan Power Stage -erikoiskokeeseen.

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa