Facebook Twitter Email Pinterest

Ojala hakee Pohjanmaalta hyvää jatkoa kauteen

14.06.2022 / Ralli SM / Viestintä

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan yksi alkukauden positiivisista suorittajista on ollut Nuorten SM-sarjaa ajava Mäntyharjun Moottorikerhon Joonas Ojala.

Vantaalla asusteleva, muutama viikko sitten 16 vuotta täyttänyt Joonas sai juuri peruskoulun päätökseen ja suuntaa nyt opiskeluiden pariin. Vielä ei kuitenkaan ole tiedossa tärppääkö autonasentajan koulutus tai kaupallisen alan koulutus, mutta molempia toki autourheilun parissa voi hyödyntää.

Kuinka Joonas oikein ralliautoilun pariin on päätynyt?

- Ajaminen ja kilpaileminen on aina kiehtonut. Noin 3 vuotta sitten ostettiin Ford Focus, jolla aloin harjoitella rallicrossi radoilla (Hyvinkää, Mäntyharju).

Aluksi oli vain tarkoitus ajella radalla omaksi huvikseen, mutta aika nopeasti syttyi halu ruveta kisailemaan. Isälläni on jonkinlainen jokkistausta, mutta kellään perheestä ei ole aikaisempaa rallitaustaa. Kun aloitin rallin, Mäntyharjulla oli hyvät harjoitusmahdollisuudet varsinkin talvella. Siellä tuli ajettua myös ensimmäiset kilometrit piikkipyörillä, joten sikäli on ollut luonnollista että edustan Mäntyharjun Moottorikerhoa.

Nuoren kuljettajan vauhti välähteli jo viime kaudella, mutta tällä kaudella nimi on selkeästi alkanut vakiintua kärkinimien joukkoon.

- Uskon että vauhti on alkanut nousemaan ison harjoitusmäärän tuloksena. Paljon on kisoja ajettu ja kehitys on ollut kohdillaan, koitetaan jatkaa samaan malliin. Alkukausi oli vaikea ja se olikin jo vähän tiedossa, sillä talvella ajaminen ei ole minulle oikein sopinut ja ennen tätä talvea ei ollut vielä paljoa kilometrejä ajettukaan lumella. Kun kesäkausi starttasi niin alkoivat ajatkin näyttämään paremmalta ja ajo tuntumaan rennommalta. Pohjanmaalta lähdetään tavoittelemaan hyvää pistepottia sarjaa ajatellen ja samanlaista ajoa kuin edellisestä osakilpailusta Turusta, jossa tuloksena oli toinen sija.

Jottei kehitys jää polkemaan paikallaan on ensikauden osaltakin jo suunnitelmat pitkällä.

- Suunnitelmissa ensi kaudelle on SM5-luokka. Nuottia on alettu treenaamaan jo aktiivisesti ja muutama kisa onkin jo ajettu nuotista. Nuottihommat on siis jo hyvällä alulla ja treenaaminen jatkuu. Uran varrella on ollut kyydissä jokunen eri kartturi ja olen saanut paljon oppia ja eri näkökulmia kaikilta karttureilta. Nuottihommiin on suunnitelmana toki pysyvämpää ratkaisua, tiivistää Joonas.

Pohjanmaa Ralliin vierelle Ford Fiestaan istahtaa itsekin vauhdikasta ajokokemusta omaava Rally Drivers Teamin Jani Luhtaniemi. Kaksikon kilpailunumero on 67 ja SM-pisteiden kakkossijan oikeuttamana matkaan lähdetään Nuorten SM-luokan toisena.

Pohjanmaa Ralli käynnistyy perjantaina illalla klo 19:01 Seinäjoen Keskustorilta, jossa on myös kilpailun maali lauantaina samoihin aikoihin. Perjantaina illalla ajellaan pari ek:ta, rallin jatkuessa lauantaina kuudella erikoiskokeella. 
 
Tänä vuonna kilpailussa on mukana myös yleisöerikoiskoe Seinäjoen keskustassa Urheilutalon ja Seinäjoki Areenan välimaastossa. Lisäksi Power Parkissa pidetään meet & greet-tapahtuma ennen kahta viimeistä erikoiskoetta. Silloin yleisöllä on mahdollisuus suuren maailman tyyliin nähdä idoleitaan lähempää. Kun molempien päivien erikoiskokeet on suoritettu, on erikoiskoekilometrejä taivallettu lähes 129 kilometriä.
 
Kuva: Marko Kyöstilä / AKK

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa