Facebook Twitter Email Pinterest

Jooa Iivari suuntaa Pohjanmaalle huumorinkukka matkassaan

16.06.2022 / Jani Seppälä / Jooa Iivarin tiedotus

Korpilahden UA:ta edustava 17-vuotias Jooa Iivari lähtee SM Pohjanmaa Ralliin iloista ralli-intoa puhkuen. Talvikausi SM4-luokassa sujui kohtuullisesti, mutta erikoiskoeajoissa oli epätasaisuutta, joka johtui heittelystä nuottiskaalassa. Kevään aikana nuotitusta on ennätetty treenata paremmin ja sen toimivuuttakin jo testailla.

Ralli SM-sarjan osalta edellinen osakilpailu Turussa toukokuussa jäi kuitenkin väliin kun ajokkina toimivan Ford Fiesta Rally4:n moottorissa havaittiin lopputalvesta hiipumisen oireita ja kone oli sen myötä huollettavana. 
 
- Länsirannikon Ralli jäi ajamatta, kun käytettiin Fiestaa huollossa ja koneremontti kesti odotettua pidempään. Se söi miestä rotan lailla, mutta onneksi meillä löytyi tallista varsin nopea Honda Civic, niin päätettiin ajamatta jättämisen sijaan lähteä sillä toisaalle ralliin. Tuli sitten ajettua vielä yksi rallisprintikin siinä kun luokkavoittojen makuun päästiin, tuumailee Jooa.
 
Ford Fiestaakin on ennätetty jo huollon jälkeen kesäkelissä kisavauhtiin sopeuttaa. Ouninpohja Rallista napsahti Jooalle ja kartanlukija Teemu Sillanpäälle (EPUA) nopeimman kaksivetoisen titteli.
 
- Talven Kuopion kisan jälkeen ollaan treenattu koko ajan nuottia, se on tuottanut valtavasti tulosta jos vertaa talvikauden kisojen nuottia. Vielä siinä on todella paljon kehitettävää ja hiomista, mutta onhan sitä ajamisessakin, pohtii Jooa omia kehityskohteitaan.
 
Viime vuonna Seinäjoen kisasta ei kuljettajalle jäänyt jälkipolville kerrottavaa, Nuorten SM:ssä ajaneen kuljettajan ajokkiin iski mystinen sähkövika avauspätkän pohja-ajan jälkeen ja edessä oli sen myötä keskeytys.
 
- Seinäjoelle on mukava lähteä, jospa menisi edes hiukan paremmin kun viime vuonna, naureskelee Iivari.
 
SM Pohjanmaa Rallin reittiä nuotitellaan torstaina ja perjantaina. Perjantaina ralli käynnistyy klo 19 Seinäjoen keskustorilta ja ilta-auringon saattelemana ajetaan pari erikoiskoetta. Lauantaina ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta lisää, kunnes saavutaan illalla noin klo 19 maaliin takaisin torille.
 
Iivari - Sillanpää autokunta kilpailee SM Pohjanmaa Rallissa numerolla 37. Linkkejä tulospalveluun, gps-seurantaan, sekä live-lähetykseen löytyy tutusta rallism.fi-osoitteesta.
 
Kuva: Timo Pullikka

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa