Facebook Twitter Email Pinterest

Topi Kärjen sadetanssin toimivuus nähdään Pohjanmaa Rallissa

17.06.2022 / Ralli SM / Viestintä

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan toiselta sijalta SM Pohjanmaa Ralliin suuntaavat Nilsiän UA:n edustajat Topi Kärki - Esko Lappalainen. Kauden tavoitteena on kirkastaa viime vuoden nelossija mitaliksi ja tavoitetahdissa siis ollaan kun kausi taittuu jälkimmäiselle puoliskolleen. RSJM3-luokassa Ford Fiesta R2:lla ajavan kaksikon plakkarissa on talvelta kaksi luokkavoittoa ja Länsirannikon Rallista soralta kakkossija.

- Turussa saatiin tiukan väännön jälkeen puristettua minimitavoite. Nikkasen kanssa oli tiukka kisa ja nyt huomaa että Tinollakin alkaa auto sopia käteen kun toista kesää pääsee Fiestalla ajamaan. Aamun ensimmäiset pätkät meni meillä aivan penkin alle varmasti johtuen testien puuttumisesta silloisten olosuhdevaikeuksien (pitkä talvi) takia. Ekan huollon jälkeen homma rupesi taas toimimaan ja saatiin taisteltua siis toinen sija kotiin, kertoo Topi.
 
Seinäjoen kilpailun kaksipäiväisyyden kanssa ei kuljettaja ala taktikoimaan. Sen sijaan sadetanssin Kärki mielellään suorittaa.

- Luulen että Seinäjoella ei ole enää varaa nukkua missään vaiheessa kisaa vaan aivan alusta loppuun on annettava parasta. Kivioja menee kovaa ja Nikkanen on nostanut vauhtia niin niihin täytyy pystyä vastaamaan.
 
- Kuulostaa hullulta mutta jos ja kun lauantaina sataa niin sitten saa tulla sitä vettä niin että kellään ei ole kivaa! 
Meillä on vain hyviä kokemuksia extreme-olosuhteista ja väitän sitä omaksi vahvuudekseni ajaa vaikeissa olosuhteissa, naurahtaa Kärki poikkeuksellista toivettaan.
 
Tekniikan suhteen Kärki - Lappalainen kaksikko on kisoissa suoriutunut onnistuneesti. Onko se testaamisen jaloa taitoa pienellä onnella varustettuna, mutta menestymisessä tarvitaan aina ripaus onneakin.
 
- Autoon on taas vaihdettu uutta osaa aika paljon ja jälleen kerran autosta on saatu viat ajettua ulos testeissä. Kaiken pitäisi olla enemmän kuin kunnossa tälle viikonlopulle. Parit hyvät testit on ajettu kilpailun alla ja luottavaiset fiilikset on autoon sekä kuljettajapariin.

Nyt olen kolmatta kertaa Pohjanmaa Rallissa ja parin vuoden takainen surkuhupaisa kilpailu saatiin pyyhittyä mielestä viime vuoden luokkavoitolla. Tiet on Pohjanmaalla omalaatuiset ja kovaa ajetaan. Toivottavasti saadaan pienillä teillä eroa muihin kun suorilla tulee varmasti vähän takkiin mutta siitä ei nyt kannata huolehtia kun asialle ei voida mitään. Ajetaan vaan mutkat kovempaa, suunnittelee Kärki yksinkertaista taktiikkaa.
 
Kilpailu käynnistyy perjantaina klo 19 Seinäjoen keskustorilta jossa myös maali sijaitsee tasan vuorokautta myöhemmin. Siinä välissä on ehditty ajaa perjantai-iltana alkulämmöiksi pari pätkää ja lauantaille säästetään kuusi pikistä lisää. Kisan seuraamiseen tarpeelliset linkit kuten tulospalvelu, gps-seuranta, live-lähetys löytyvät rallism.fi-osoitteesta. 
 
Kärki - Lappalainen kaksikon kilpailunumero on ainakin lätkäfanien helppo muistaa, 95 never forget. 
 
Kuva: Marko Kyöstilä / AKK

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa