Facebook Twitter Email Pinterest

Dahlqvistin taktiikka Pohjanmaalle yksinkertainen, täysillä

17.06.2022 / Ralli SM / Viestintä

Nuorten SM:n kolmospaikalta SM Pohjanmaa Rallin haasteisiin syöksähtää E-TMK/UA:n kaksikko Raoul Dahlqvist - Edgar Wirtanen. Alkukauden aikana Ford Fiesta 1,6 on tuonut parivaljakon sijoille kolme, viisi ja kolme. Pohjanmaalle suunnataan hakemaan kauden parasta tulosta tähän asti. 

Länsirannikon Rallin kolmossijan jälkeen oli ohjelmassa kesätuntuman ylläpitoa Raision F-Cupin osakilpailussa lisäluokkien puolella.
 
- Raisio meni mielestäni ihan ok. Ykkösellä oli auton kanssa ongelmaa ja jäätiin noin puoli minuuttia, siinä hävisi hieman ajofiilis. Saatiin auto kuntoon kakkoselle mutta kyllähän kisa oli käytännössä siinä, kertaa Dahlqvist kesäkauden kulkua.
 
Testaamaankin on välissä ehditty, niistä tarjolla oli hyvää ja huonoa antia.
 
- Raision jälkeen on ajettu yhdet testit, jotka meni hienosti ennen kun auto hajosi, mutta jospa nyt ei viat osuisi kisaan, pohtii Raoul.
 
Seinäjoen kaksipäiväiseen koitokseen on luvattu jopa runsastakin sadetta lauantaille, mitä mieltä juhannuksen aikaan 17 vuotta täyttävä kuljettaja siitä on?
 
- Kaksipäiväinen kisa on hyvä, itse kyllä tykkään. Pohjanmaalle taktiikka on että mennään ajamaan voitosta. Sarjassa on niin tiukkaa, että on pakko ajaa täysillä, vedetään sen minkä uskalletaan ja osataan. Jos sataa niin erot ja haaste kasvaa varmasti, mutta kaikille se on sama niin ei se sade minua hirveästi haittaa, julistaa Dahlqvist.
 
SM Pohjanmaa Ralli käynnistyy klo 19 perjantaina Seinäjoen torilta, josta suunnataan perjantain kahdelle erikoiskokeelle. Lauantaina ratkaistaan lopulliset sijoitukset kuudella erikoiskokeella, joista yksi ajetaan aivan Seinäjoen keskustassa. Sadetta, asfalttia ja puisto-osuutta sekaisin, yhdistelmä voi hyvinkin luoda yllättäviä tilanteita. Maaliin ensimmäiset kilpailijat saapuvat torille klo 19 aikaan, siinä vaiheessa kahdeksan erikoiskoetta ja vajaat 129 kilometriä on onnistuneesti takana.
 
Tulospalvelun, gps-linkit, live-lähetyksen ja paljon muuta löydät rallism.fi-osoitteesta sekä Ralli SM:n sosiaalisista medioista.
Dahlqvist - Wirtanen kaksikko kilpailee numerolla 68. 
 
Kuva: Marko Kyöstilä / AKK

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa