Facebook Twitter Email Pinterest

Jalava suvereeniin voittoon RJSM:ssä

18.06.2022 / Juho Koski / JalavaRacing -tiedotus

Miko Jalava on voittanut SM Pohjanmaa Rallin RSJM-luokan. Voitto irtosi lopulta vakuuttavalla 59,5 sekunnin erolla. Voitto on Jalavan kauden kolmas Rallin Junioreiden Suomenmestaruussarjassa.

Miko Jalava yhdessä kartanlukijansa Matias Peipon kanssa ovat voittaneet Seinäjoella ajetun SM Pohjanmaa Rallin. Mäntyharjulaiskuljettaja voitti luokkansa lopulta 59,5 sekunnin erolla. Voitto on Jalavalle kauden kolmas.

SM Pohjanmaa Rallin avauspäivä sisälsi kaksi erikoiskoetta ja hieman yli 40 erikoiskoekilometriä. Mäntyharjulainen avasi kilpailun vakuuttavasti ajaen 10,5 sekunnin pohja-ajan avauserikoiskokeelle. Perjantaipäivän päättäneelle erikoiskokeelle Jalava ajoi niinikään pohjat, ja johti RSJM -luokkia yötauolle tultaessa.

-Käytiin hieman penkan puolella pitkästä aikaa, kun perä jäi ojaan. Onneksi katsojat työnsivät takaisin tielle ja matka jatkui. Pölyä on ollut jonkin verran ilmassa ja laskeva aurinko haittasi näkyvyyttä. Auto on toiminut moitteetta.

Lauantaina aurinkoinen ja pölyinen sää vaihtui rankkasateeseen. Tämä ei Jalavan menoa haitannut hänen ajaessaan kahdelle aamun lenkin kolmesta erikoiskokeesta pohja-ajan. Päivähuoltoon tultaessa ero kakkossijaan oli venynyt jo 48,5 sekuntiin.

-Ongelmat näkyvyyden kanssa tuntuvat olevan meillä tämän rallin teemana. Eilen oli pölyä, ja tänään ikkunat ovat olleet huurussa, varsinkin EK5:lla vasemmalle kääntyvät mutkat menivät ihan arpomalla. Menee aikaa varomiseen eikä oikein pystytä hahmottamaan, minne tie menee. Yritetään pitää perusvauhti yllä ja päästä maaliin asti.

Lyhyen Seinäjoen kaupungissa ajetun erikoiskokeen numero 6 jälkeen reitti jatkui kahdelle viimeiselle metsäerikoiskokeelle. Jalava ajoi toiseksi viimeiselle erikoiskokeelle pohja-ajan. Viimeisellä erikoiskokeella Jalava ajoi kiinni edellä ajaneen kanssakilpailijan, joka hidasti vauhtia. Siitä huolimatta Jalava voitti RSJM-sarjan sekä RSJM4-luokan vakuuttavalla 59,5 sekunnin erolla.

-Hyvältä tuntuu, varsinkin kun edellinen kisa oli nollakisa. Ohjelmaa ralliin mahtui, ja saadaan olla tyytyväisiä, että päästiin maaliin asti. Kaksi ehjää pätkää saatiin ajettua. Näkyvyysongelmien lisäksi yleisöerikoiskokeella kaasu hirtti hetkeksi kiinni ja kahdella viimeisellä EK:lla saatiin edellä ajaneet kiinnikin. Nämä näkyvät varmasti myös erikoiskokeiden ajoissa.

Edellisen osakilpailun johtopaikalta moottoririkkoon keskeyttänyt Jalava sai Corollansa moottorin valmiiksi kilpailuiden välissä vain hieman ennen matkaa Seinäjoelle. Jalava haluaakin kiittää yhteistyökumppaneitaan sekä muita koneprojektiin osallistuneita vankkumattomasta tuesta, joka mahdollisti luokan kookkaimman pokaalin.

-Suuret kiitokset yhteistyökumppaneilleni sekä kaikille moottorin rakennusprojektissa mukana olleille. Kiitokset myös huollolle sekä erikoiskokeen varrella ja kotisohvilta kannustaneille.

RSJM-sarja jatkuu Mikkelissä 26.-27.8.

SM Pohjanmaa Rallin RSJM-luokkien lopputulokset:

1.

Miko Jalava

1:19:24,7

 

Toyota Corolla GT

RSJM4

2.

Henri Timonen

1:20:24,2

+59,5

Honda Civic Type R

RSJM4

3.

Joakim Löfvik

1:20:51,4

+1:26,7

BMW M3

RSJM4

4.

Antti Rintamäki

1:21:42,0

+2:17,3

BMW 325i

RSJM4

5.

Tuukka-Matias Kivioja

1:22:09,3

+2:44,6

Ford Fiesta Rally4

RSJM3

 

Kuva: Samu Ekman / AKK

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa