Facebook Twitter Email Pinterest

Suvi Jyrkiäinen oli huojentunut Pohjanmaa Rallin maalissa – ”elämäni vaikeimmat olosuhteet”

20.06.2022 / Toni Lönnroos / Suvi Jyrkiäinen Racing -viestintä

Uransa toisen SM-rallin ajanut Suvi Jyrkiäinen oli tyytyväinen erittäin vaikeissa olosuhteissa ajetun Pohjanmaa Rallin jälkeen. Co-Motorsport-tiimissä ajava hämeenlinnalainen oli SM5-luokan yhdestoista, mutta jo maaliin pääsy rankkasateen liukastamilla teillä oli saavutus. Pohjanmaa Rallissa ajettiin kahtena päivänä, perjantaina kaksi, ja lauantaina kuusi erikoiskoetta.

Ford Fiestalla ajava Jyrkiäinen ja kartanlukija Antony Warmbold olivat asettaneet tavoitteeksi parantaa suoritustasoa edellisestä rallista ja opetella luottamaan nuottiin, sillä rata-autoilussa kokenut Jyrkiäinen ottaa rallissa vasta ensiaskelia. Perjantain erikoiskokeet toivat ensimmäisen haasteen, kuivat tiet ja tyyni keli aiheuttivat kuljettajille näköestettä erittäin paksun pölyn muodossa.

- Perjantai lähti liikkeelle ihan mukavasti, kaksi pitkää pätkää heti alkuun, niistä jäi hyvä fiilis. Sain ajamista parannettua Turun ralliin verrattuna ja ero kärkeen pieneni. Vaikeaakin välillä oli, kun aurinko paistoi jo niin matalalla ja pöly jäi tielle leijailemaan, välillä piti ottaa vauhti aivan pois kun ei nähty yhtään mitään. Pari kertaa oltiin jo ojan reunalla, ja kun näkyvyys tuli takaisin, tuli sellainen oho-tilanne, Jyrkiäinen paljastaa.

Lauantaina sää muuttui täysin, taivas repesi ja taukoamaton sade piiskasi Alahärmän, Ylistaron ja Lapuan suunnalla kulkevaa reittiä.  

- Oli aika mielenkiintoista, kun ei ollut alkuun mitään käsitystä siitä millainen pito tulee olemaan, enkä ollut aiemmin ajanut liukkaalla. Tilanteita tuli heti aamupäivän ensimmäisellä pätkällä, käytiin kertaalleen jo ojassa, mutta onneksi päästiin pois, eikä autoon tullut mitään. Oli elämäni vaikeimman olosuhteet. Kolmosella tullut erikoiskokeen keskeytyminen tuli siinä mielessä hyvän saumaan, että ehdin vähän vaihtaa lähestymiskulmaa koko hommaan. Lopuillakin pätkillä pito vaihteli paljon, joten ajoin varman päälle ja ajatuksena oli päästä maaliin. Jäi tosi hyvä fiilis, oli mukava ajaa ja kehitystä on tapahtunut. Nyt pitää vain saada taas lisää kilsoja alle, niin Mikkelissä ollaan taas parempia. Paljon kiitoksia tiimille ja kaikille tukijoille, Jyrkiäinen summaa. 

Rallin SM-sarja jatkuu 26.-27. elokuuta Mikkelissä.

Ralli SM
SM Pohjanmaa Ralli tulokset
Suvi Jyrkiäinen Racing Facebook

Kuva: Jari Kohonen

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa