Facebook Twitter Email Pinterest

Valkonen ja Pohto ajoivat tähän asti kauden parhaansa

20.06.2022 / Vesa Rauhala

Rallin SM-sarja jatkui Pohjanmaa-rallin merkeissä kesäkuun 17 ja 18 päivinä. Kilpailun keskuspaikka oli Seinäjoki. Erikoiskokeita ajettiin Jalasjärvellä, Ylistarossa, Kauhavalla ja Lapualla. Valkonen Motorsportin Anssi Valkonen ja Jani Pohto ajoivat tähän asti kauden parhaansa erittäin vaativissa olosuhteissa ajetussa kahdeksan erikoiskokeen rallissa.

Valkonen ja Pohto ajoivat SM1-luokassa tasaisia erikoiskoe sijoituksia viiden ja kahdeksan välillä. Sijoitus maalissa oli viides eroa kärkeen kaksi minuuttia ja 39 sekuntia.

- Pyörähdimme tiellä pari kertaa. Omiin ajovirheisiin meni noin minuutti. Silti sijoitus on kauden paras tähän asti, Valkonen kertoo. Perjantaina kilpailijoita kiusasi pöly ja lauantaina vesisade.

- Perjantai illalla pöly oli ihan järkyttävä. Niin minä, kuin moni muukin totesi, että ei uskaltanut ajaa, kun näkyvyys oli huono. Kauhavalla ajetulla seitsemännellä erikoiskokeella spinnasimme. Tie oli sateen jäljiltä ”limainen”, erittäin liukas. Ja taisi olla kotikylän pätkälle liikaa intoakin, Valkonen tilitti.

- Kevät ja kesä on ollut myös työn puolesta hektistä. Nyt on SM-sarjan suhteen taukoa, sillä seuraava ralli on elokuussa Mikkelissä. Auto on ehjä tämän reissuun jälkeen, joten siinä mielessä kaikki on hyvin, Valkonen miettii.

TV-lähetys Pohjanmaa-rallista tulee lauantaina 25.6. klo 16.00 TV2:lta. Katso myös videoita tiimin facebook-sivulta https://www.facebook.com/ValkonenMotorsport

Kuva: Vesa Rauhala

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa