Facebook Twitter Email Pinterest

Pensas hallitsi Pohjanmaa Rallin vaikeat olosuhteet

20.06.2022 / Pensas Racing / JiiVee Korpela

Rallin SM-sarjan viides ja samalla kauden toinen sorateiden ralli tahkottiin Seinäjoen ympäristössä vaihtelevien sääolojen ryydittämänä. Perjantaina suunnistettiin pölyssä ja lauantaina ratkaisut liukasteltiin sateen saattelemana. Jere Pensas ja kartturi Jouni Saarijärvi hallitsivat molemmat elementit ja veivät SM5 -luokan korkeimmat pisteet nyt kolmannen kerran peräkkäin.

Rallin avauspäivän Jalasjärven suunnalla ajetulle kahdelle erikoiskokeelle kertyi mittaa yhteensä liki 43 kilometriä. Aurinkoinen ja lämmin sää jätti autojen jälkeen sankan pölyn, joka laskevan auringon valossa teki kilvanajosta hankalaa. Pensas ei ollut tyytyväinen ajoonsa, vaikka siirtyi yötauolle 23 sekunnin johtoasemassa.

- Mitään isompia virheitä ei tehty, mutta ykköspätkällä tuli turhia pumppailuja. Pöly oli paikoin sakea, mutta se ei paljoa meidän suoritusta haitannut. Luokkajohto näyttää isolta, mutta se varmaan selittyy pitkälti toiseksi ajaneen Leevi Lassilan ongelmista auton tekniikassa.

Rallin ratkaisupäivän sateen pieksemillä, liejuisilla teillä Pensaan johto kesti 20 sekunnissa päivän neljän erikoiskokeen aikana. Kahdella viimeisellä, rallin seitsemännellä ja kahdeksannella kiirustaipaleella, Pensaan pohja-ajat takasivat voiton laihialaiselle 53 sekunnin erolla Leevi Lassillaan.

- Yllättävän nopeasti totuin tien liukkauteen. Koko lauantain lenkillä ei liukkaus aiheuttanut mitään probleemia. Toiseksi viimeinen pätkä tuli omasta mielestä tosi hyvin ja sinne tulikin reilut pohjat. Kun tiesin Lassilan ongelmien pahentuneen, sain viimeisen pätkän vetää turvallista vauhtia. Ero muihin oli jo melko suuri, sanoi rallin voiton 53 sekunnin turvin vienyt Pensas.

Kauden kaikki viisi osakilpailua SM5 -luokassa ovat päättyneet Ford Fiesta -kaksikon, Jere Pensaan ja Leevi Lassilan voittoihin. Lassila vei talven kaksi ensimmäistä osakilpailua ja Pensas on kuitannut kolme viimeisintä rallia.

Mitaleja ei ole vielä ratkaistu, vaikka pisteissä johdankin. Seuraavaan, elokuulla ajettavaan Mikkelin osakilpailuun on tavoitteena voitto, heitti Pensas ennen kesälaitumille siirtymistä.

SM5 -luokan pisteet 5 / 7 osakilpailun jälkeen: 1) Jere Pensas 118 p. 2) Leevi Lassila 95 p. 3) Walle Pajuoja 55 p.

Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa