Facebook Twitter Email Pinterest

Kärki uhkuu taistelutahtoa loppukauteen

21.06.2022 / Ralli SM / Viestintä

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan kakkossijalta SM Pohjanmaa Ralliin kiihdyttivät Nilsiän UA:n Topi Kärki - Esko Lappalainen Ford Fiesta R2:lla.

Alkukauden aikana pistesaraketta oli kartutettu kahdella luokkavoitolla ja yhdellä kakkossijalla. Ennen kilpailua kuljettaja toivoi sateen olevan mahdollisimman rankkaa, rajut olosuhteet kun ovat aiemmin uralla sopineet kuljettajalle kenties paremmin kuin muille.
 
Perjantaina ei kuitenkaan kilpailussa vielä sadetta nähty, sakeaa pölyä ja aurinkoa kyllä oli tarjolla omiin ja kavereidenkin tarpeisiin riittävästi.
 
- Perjantain eka alkoi hyvin kunnes pätkän loppupuolella ruvettiin saavuttamaan edellä ajavaa ja sitten kärsittiin pölystä muutaman kilometrin ajan kun vielä pölyn takia vedettiin risteyskin pitkäksi. Toinen erikoiskoe oli sitten ihan perussuorittamista, kertaa Topi.

Lauantaina sadetta tulikin mutta se aivan rankin sade taisi kuitenkin loppua kuljettajan toiveisiin ja odotuksiin nähden liian aikaisin.
 
- Lauantaina se rankin sade valitettavasti loppui kun odoteltiin pätkälle pääsyä. Sitten olikin vain vähän liukasta, mutta ei semmoista olosuhdetta kun ennakolta vähän odotettiin. Kivioja teki eroa aamun pätkillä ja homma näytti jo varmalta kakkossijalta. Illan pätkille löytyi vielä vähän parempi flow ja onnistuttiin kahdet pohjatkin ajamaan, se tuntui tottakai hyvältä kun pystyttiin Rally4-autoa päihittämään. Lopulta ero jäi kuitenkin niin isoksi että ei se ollut edes lähelläkään vaikka puoli minuuttia saatiin kirittyäkin, summaa Kärki.

Pistetilanteessa Kärki - Lappalainen kaksikko on nyt kolmantena, tasapistein sarjan vauhtivaltikkaa heiluttelevan Miko Jalavan kanssa. Katsetta ja ajatuksia siirretään jo kohti kauden viimeistä kolmannesta.
 
- Loppujen lopuksi fiilis oli aika maassa kun rupesimme pisteitä laskemaan ja todettiin, että ilman muiden apua mitali voi jäädä saavuttamatta. Mutta vielä ei todellakaan luovuteta vaan painetaan kahta kauheammin loput kisat ja koitetaan kaataa se Kivioja koko kisan mitassa. Kaikki on vielä mahdollista, tuumaa Topi Kärki toiveikkaana.
 
Kuva: Samu Ekman / AKK

Pisteet top 5

1. Mikko Heikkilä / Samu Vaaleri 130 pistettä MäntsMK (R5)
2. Emil Lindholm / Reeta Hämäläinen 129 pistettä NHD (R5)
3. Egon Kaur / Silver Simm 105 pistettä Viro (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (R5)
5. Aleksi Röyhkiö / Antti Haapala 58 pistettä PR-Racing (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2022

1) 14.-15.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 4.-5.2. Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
3) 4.-5.3. SM Ralli ABC Pitkälahti, Kuopio
4) 13.-14.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 17.-18.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki (FIA ERT)
6) 26.-27.8. SM Ralli, Mikkeli
7) 30.9.-1.10. SM O.K. Auto-Ralli, Kouvola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa